Putem vorbi despre reîntregirea unei istorii. Momentul e unul încărcat de semnificații. De pe acum se fac pregătiri la nivel înalt. Totul trebuie să fie pus la punct în cele mai mici detalii.

În această toamnă vor avea loc funeralii naționale. Se vor repatria osemintele Reginei Mamă Elena. Așa cum anunță de pe acum Televiziunea Națională, Casa Regală a României poartă discuții cu autoritățile din Elveția pentru ca acest deziderat să fie înfăptuit.

Osemnintele Reginei Mamă Elena vor fi depuse la Curtea de Argeș.

Programul acestor funeralii naționale se cunoaște deja. Casa Regală a României dorește ca aducerea osemintelor să aibă loc pe 19 octombrie.

Citește și:

Regina Elena a României este mama Regelui Mihai I. Elena a fost, înainte de căsătoria cu Regele Carol al II-lea, prințesă a Greciei și a Danemarcei.

Căsătoria între Elena și Carol al II-lea a avut loc în 1921. Întreaga Românie a văzut atunci în noul cuplu o adevărată speranță pentru țara noastră. Dar, din păcate, n-a fost deloc așa. Este o istorie legată mai ales de infidelitățile soțului ei.

Regina Mamă Elena și-a trăit ultimii ani din viață în Elveția, alături de fiul ei, Mihai I.

Cronicarii vremii spun că adesea Regina Elena spunea că într-o zi se va întoarce în țară, alături de copilul ei, după ce regimul comunist va cădea.

Citește și:

Regina Mamă Elena s-a stins în 28 noiembrie 1982.