Fundația Nadia Comăneci a adus magia sărbătorilor de iarnă pe scena mare a Palatului Național al Copiilor în ”Feeria Crăciunului – Ediția a V-a”

Fundația Nadia Comăneci a organizat luni, pe scena mare a Palatului Național al Copiilor din București, cea de-a cincea ediție a spectacolului ”Feeria Crăciunului”. 230 de copii, participanți la cursurile de dans modern și balet clasic, organizate de fundație în cadrul Programului MiniMe, precum și membri ai Corului MiniMe al fundației, au urcat pe scenă într-un spectacol unic, în aplauzele a 800 de spectatori.

Vis de iarnă cu toate personajele de iarnă

Citește și: Elevii care au fost cu autocarul la Venetia s-au intors acasa

Sala Mare a Palatului Național al Copiilor a fost neîncăpătoare luni seara. Copii, părinți, bunici, au luat cu asalt și au ocupat până la refuz sala, în așteptarea unui spectacol extraordinar, pus în scenă cu măiestrie de echipa Fundației Nadia Comăneci. Coregraful Viviana German-Potlog, cu susținerea Iulianei Roca, Project Manager în cadrul Fundației Nadia Comăneci, a creat încă o poveste magică, în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Pentru al cincilea an consecutiv, spectacolul ”Feeria Crăciunului” a deschis sezonul sărbătorilor cu coregrafii speciale, în care peste 200 de copii de 3-12 ani au performat asemeni unor adevărați profesioniști, cu ani de experiență în spate.

Rând pe rând, cele zece grupe de dans modern și balet clasic, au urcat pe scenă întruchipând toate personajele specifice iernii într-un magic ”Vis de iarnă”, așa cum de altfel a fost și numele acestui spectacol.

”În fiecare an, am creat o altă poveste, o altă feerie. Anul acesta, am avut pe scenă crăiese, fulgi de nea, reni, spiriduși, steluțe, crăciunei sau cadouri. Am creat un tablou unic de iarnă, care sperăm că a insuflat tuturor bucuria specifică sărbătorilor de iarnă”, a explicat Iuliana Roca.

Muncă și iubire de dans și copii

Spectacolul a fost structurat în două părți. Prima parte a fost dedicată momentelor de balet, iar a doua parte celor de dans modern. Toate coregrafiile au fost atent alese și gândite de coregraful spectacolului, Viviana German-Potlog.

”Este o muncă titanică în spatele unui spectacol de asemenea anvergură. Repetițiile încep încă din toamnă. Și nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Aleg melodiile și coregrafiile în funcție de fiecare grupă de copii, ce le place și ce li se potrivește. Costumele sunt o altă parte extrem de importantă, pentru ca întregul spectacol să arată cu adevărat extraordinar. Lucrez cu mare drag, am niște copii deosebiți, pe care îi iubesc și care mă iubesc la rândul lor. Munca este comună, iar acești copii merită toate aplauzele, pentru că fac totul cu plăcere, iar ceea ce se vede pe scenă este în primul rând rezultatul efortului pe care îl depun acești copii, care se bucură și de susținerea unor părinți implicați”, a mărturisit coregraful Viviana German-Potlog, mândră de toți copiii cu care lucrează la Fundația Nadia Comăneci.

Și într-adevăr a fost un spectacol excepțional, toți cei prezenți în sală fiind încântați de cele două ore și jumătate de spectacol.

”Pentru noi nu este primul spectacol la care participăm. De fiecare dată însă parcă este și mai frumos!”, a spus una dintre mămicile unei tinere balerine.

Nadia Comăneci, alături de cei mici

Cele două părți ale spectacolului au fost marcate printr-o pauză a surprizelor.

În primul rând, a urcat pe scenă Corul MiniMe, condus de Teodora Smărăndoiu, care i-a încântat pe spectatori cu colinde moderne, românești și internaționale. A fost un moment emoționant, dar totodată plin de energie.

”Avem aproximativ un an de când lucrăm împreună și evoluția lor este evidentă. Au muncit cu drag și s-a văzut în performanța lor de pe scenă”, a spus profesor-dirijor Teodora Smărăndoiu, care plănuiește ca din ianuarie să dezvolte două grupe pentru Corului MiniMe – grupa de 6-12 ani, care se conturează cu cei care au urcat luni pe scenă, și o nouă grupă dedicată copiilor de 4-5 ani.

Întregul spectacol a fost transmis live pe pagina de Facebook a Fundației Nadia Comăneci, iar printre miile de următori s-a aflat chiar Nadia Comăneci. Aceasta a transmis un scurt mesaj de felicitări celor mici, difuzat pe scenă imediat după evoluția Corului MiniMe. De asemenea, Nadia a postat pe pagina personală de Instagram un mesaj plin de mândrie pentru copiii de la Fundația Nadia Comăneci.

Moș Crăciun, încărcat cu daruri

De la o feerie de Crăciun, nu putea lipsi Moș Crăciun. Acesta a sosit la finalul spectacolului încărcat cu daruri pentru toți copiii participanți la spectacol.

Toți cei 230 de copii care au urcat pe scenă, unii dintre ei atât la momentele de dans și balet și chiar și cor, au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome și medalii și o mulțime de daruri oferite cu sprijinul partenerilor spectacolului: Herlitz România, Heidi Chocolat, Boromir, SuperMercato, RoStar, DeSilva – cu brandurile Knoppers, Mamba, Nimm Smilegummi și Werther’s Original, Vitamin Aqua, Viwa Vitamin Water, Little Miracles, Green Cola, 7Days, Magic Croissant, Editura Integral, Internațional Alexander și Casa de avocatură Bondoc & Asociații.

Evenimentul s-a bucurat și de sprijinul partenerilor media AlboTech Consulting, care a asigurat și transmisia live pe pagina de Facebook, Evenimentul Zilei, Smart & Happy Child și IulianaRoca.ro.

”Odată cu acest spectacol, putem spune că am intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Curând vom intra în vacanța de iarnă și ne vom bucura alături de cei dragi. A fost un an frumos și bogat în evenimente la Fundația Nadia Comăneci. Am avut ”Cupa Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, spectacolul ”Feeria Dansului, precum și un nou eveniment ”Pașaport pentru sport” în cadrul proiectului ”Nadia Sports Experience”. Acum ne gândim deja la proiectele pentru anul viitor, care sperăm să fie și mai bun pentru copii, pentru sport, pentru noi toți”, a declarat Virgil Munteanu, vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.