Frigul polar pune stăpânire pe România! Ce temperaturi vor fi înregistrate a anunțat Administrația Națională de Meteorologie(ANM). Aceasta a emis o alertă de ger, valabilă până duminică dimineață, la ora 10:00, pentru aproape toată țara.

Mercurul termometrelor va coborî până la minus 22 de grade Celsiusîn zonele depresionare.

Potrivit estimărilor ANM, în majoritatea regiunilor țării se vor înregistra frecvent – 10 grade.

Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade şi local, mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării sub -15 grade (până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare)” avertizează meteorologii.

Gerul va pune stăpânire și pe Capitală

Citește și: Prognoza meteo pentru urmatoarele saptamani! Care este evolutia vremii

Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, iar temperatura minimă va fi de -12…-8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -17…-15 grade.

„În după-amiaza zilei de sâmbătă (8 februarie), maxima termică se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze de 25…30 km/h)” anunţă prognoza specială emisă de ANM pentru Bucureşti.

Cea mai mare greșeală pe care o fac multe persoane pe ger este să consume alcool! Acesta dilată vasele de sânge și împinge căldura spre piele, așa cum reiese din articolul publicat de doctorulzilei.ro. Atunci când ești supus unor temperaturi extreme, corpul tău dă alarma și încearcă să se apere de agresiune. Astfel, în interior se dă o luptă pentru protejarea organelor vitale. Corpul reușește să mențină constant temperatura de 37 de grade Celsius, însă, în caz de ger, primul care reacționează este creierul.

Contractarea vaselor de sânge pare să fie cea mai de folos unealtă a corpului împotriva frigului, însă are un puternic efectiv negativ deoarece sângele începe să circule în corp cu presiune mult mai mare, dar bătăile inimii încetinesc.