Fostul președinte al României, mesaj năucitor! Pe cine a jignit Băsescu

Printr-o intervenție telefonică la postul B1 TV, Traian Băsescu, fostul președinte ales de români, a transmis un mesaj năucitor liderilor europeni în legătură cu neîmplicarea în conflictul dintre SUA și Iran.

Fostul președinte al României, mesaj năucitor! Găseşti un Macron care e un marxist nenorocit

„Găseşti un Macron care e un marxist nenorocit care reuşeşte ca, în loc să consolideze relaţia cu Statele Unite, când se întâmplă incidentul cu Soleimani sună la Putin, recunoscut ca aliat al Iranului, în loc să sune şi să-i informeze pe şefii de stat din Europa sau să discute cu Trump. El sună la un prieten al Iranului.

Citește și: Coronavirus. Traian Băsescu a ieșit la atac: „Cea mai mare crimă ar fi să lăsăm copiii victime...”

Ca să nu mai vorbim de declaraţia ameţită a lui Borrell, care nici nu spune că e bine, nici nu spune că e rău. Vă asigur că eu, ca europarlamentar, voi avea intervenţii extrem de dure atât timp cât nu se respectă interesele de a fi loiali NATO.
Ce face Macron este împotriva oricărui articol din Tratatul Atlanticului de Nord. Un marxist a ajuns să conducă Franţa”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu consideră că șeful diplomației europene, Josep Borrell,  este ”extrem de obraznic” după ultima afirmație făcută de acesta în legătură cu „politica externă pentru pacea Europei”.

„Asta arată prostia a europenilor şi incapacitatea de a face o politică externă consecventă, credibilă şi în folosul lumii democratice. Au crezut că dacă se rup de Statele Unite fac o gaură în cer. Nu au făcut decât o gaură în credibilitatea Uniunii Europene.

Uite ce înseamnă să ai nepricepuţi la cârma politicii externe

Eu am avut, în ultima sesiune de la Strasbourg, intervenţie pe tema nevoii solidarităţii cu Statele Unite în problema acordului nuclear. Josep Borrell (noul şef al diplomaţiei europene – n.r.) a dat un răspuns, aş spune, extrem de obraznic. A spus că el face politică externă pentru pacea Europei.

Uite ce înseamnă să ai nepricepuţi la cârma politicii externe. Azi vine Iranul şi spune la revedere. De ce? Pentru că Iranul n-a crezut niciodată că va trebui să respecte acel acord pentru că acordul vizează nu numai arma nucleară, dar şi vectorii de trimitere la ţintă.

Iar în momentul de faţă, Iranul deţine rachete cu rază medie de acţiune, capabile să lovească România, spre exemplu”, a adăugat Traian Băsescu, potrivit sursei menționate.