evzmonden.ro Web analytics

Florin Dumitrescu, pus în fața unei DECIZII GRELE: “Da, ştiu că nu este bine…”

Florin Dumitrescu, pus în fața unei DECIZII GRELE: “Da, ştiu că nu este bine…”
Florin Dumitrescu, pus în fața unei DECIZII GRELE: “Da, ştiu că nu este bine...”

Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai renumiţi bucătari români, a fost pus în fața unei decizii grele. El s-a ambiţionat de faptul că al lui coleg de emisiune, Cătălin Scărlătescu, a reuşit să slăbească 30 de kilograme, şi s-a pus şi el pe slăbit.

Chef Florin a ținut o dietă extrem de restrictivă pe care nu o recomandă nimănui. O ştie de la un prieten şi presupune consumarea, alternativ, a doar trei alimente. În primele trei zile a mâncat doar varză crudă. Următoarele trei zile doar orez fiert, apoi au venit trei zile cu piept de pui la grătar, potrivit kilocalorii.ro.

În ce de-a zecea zi de dietă, renumitul bucătar a mâncat legume la grătar sau proaspete. Consumate împreună, la aceeaşi masă, “meniul” nu ar suna chiar aşa rău, însă dacă mănânci varză crudă dimineaţa, la prânz şi seara, cum a făcut el, îţi cam “iese pe ochi”.

“Da, ştiu că nu este bine. Da, ştiu că sunt mai drăguţ pufos, dar nu mai suport gândul că Scărlătescu este mai slab decât mine”, şi-a motivat el decizia, în prima zi de dietă. A ţinut-o patru săptămâni, timp în care a dat jos 10 kilograme.

“Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la alimentele cu care m-am obişnuit, la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli. Să-mi demonstrez că există viaţă şi fără cartofi prăjiţi, burgeri şi deserturi cu multă ciocolată. În familia mea se mănâncă foarte sănătos şi am vrut să fiu pe aceeaşi lungime de undă cu fetele mele. Deşi m-a ajutat să dau jos câteva kilograme, dieta pe care am urmat-o nu o recomand nimănui”, a spus Florin Dumitrescu.

A ales să facă această schimbare pentru sănătate, nu doar pentru a arăta bine: „Mă simţeam slăbit şi nu mă mai odihneam suficient din cauza durerilor de stomac. Înainte, mâncam zilnic o friptură şi fiecare masă se termina cu un desert savuros. Grăsimile, prăjelile, zahărul… erau la ordinea zilei. Eram interesat mai mult de gust decât de orice altceva, dar acum e diferit. Mi-am dat seama că această alegere nu mă va ajuta doar la slăbit, ci şi pe mine, ca stare de spirit. Am făcut-o pentru sănătate”, îşi motivează el gestul.

Acum, când a slăbit 10 kilograme, Florin o să mănânce mai variat, dar corect. A renunţat la pâine, la cartofi prăjiţi, la băuturi acidulat sau la prăjeli de orice fel. Zilele şi le îndulceşte doar cu succesul indicat de acul cântarului.

„Nu îmi este greu deloc să am în faţa ochilor diverse bunătăţi pentru că le ştiu foarte bine gustul şi nu mai este nici o surpriză. Le-am gătit de foarte multe ori şi nu mai sunt tentat să descopăr savoarea, căci nu e ceva nou. Totuşi, dacă îmi e prea poftă, voi gusta o linguriţă şi îmi va fi de ajuns. Aleg îngheţata în defavoarea oricărui alt desert şi profit de orice combinaţie în materie de fructe. La mine în casă mereu s-a mâncat sănătos, eu eram excepţia. Acum suntem toţi pe aceeaşi lungime de undă”, mai spune chef Dumitrescu.

Mai mult, după ce a atins greutatea ideală, a început să meargă la sală ca să-şi îmbunătăţească condiţia fizică.


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X