La ora asta deja s-a viralizat pe rețelele sociale afirmația ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Când a fost întrebat la postul Digi24 cu ce bani se vor face spitale și autostrăzi.

După cum arată portalul www.dcnews.ro, vorbele acestea se rostogolesc pe Internet.

„Nu e treaba Guvernului să facă investiţii, noi suntem Guvern liberal, încurajăm sectorul privat să facă investiţii. Autostrăzile nu se fac cu bani de la buget”, a răspuns Florin Cîțu, fiind întrebat de Cosmin Prelipceanu.

E drept însă că zicerea domnului Cîțu a fost mai amplă. Însă se vede treaba că pe Internet circulă doar esența.

Citește și:

Iată ce a spus domnul Cîțu, într-un ansamblu al ideilor despre cheltuielile publice. Despre buget :

”Când vorbim de investiții, lumea se gândește doar la investiții publice. Eu văd lucrurile de ansamblu.

Trebuie să fie o combinație între investiții publice și investiții private. Ceea ce va face această administrație – da, publice vom avea și am spus că va fi un buget construit pe proiecte majore, nu ca până acum, fiecare să arunce orice proiect ca să iasă la număr.

Nu, va fi un buget construit pe proiecte majore pe care le putem face, le începem și le facem, nu doar să le punem în buget, deci asta ar fi o diferență- va fi o atitutine schimbată față de sectorul privat, față de investitorii străini, față de investitorii români, față de antreprenori, avem o relație foarte bună cu toți acești oameni, inclusiv cu sistemul bancar, cu sistemul financiar.

Citește și:

Eu sper ca această atitudine transparentă să ducă și la investiții străine în România.

Oricât am încerca și oricâți bani am pune noi la buget, niciodată nu ne vom dezvolta doar cu bani de la buget, avem nevoie de un sector privat puternic și aici văd eu marea schimbare cu această administrație, trecând de la stânga la dreapta creșterea economică, iar motiorul nu vine din consum, prin bani de la buget, ci prin investiții, lăsând sectorul privat să se dezvolte, este o schimbare de paradigmă care nu se face peste noapte, durează, dar care este singurul mod, dacă dorim, ca toți românii să beneficieze pe viitor, singurul mod de creștere este cu sector privat puternic.

Citește și:

Apoi, poți să ai bani de școli, de spitale, de autostrăzi. Dacă nu ai sector privat puternic, nu o să ai niciodată bani pentru un sector public bun și servicii publice de calitate, nu invers”.

Oamenii totuși îl întreabă pe Florin Cîțu de ce au fost criticate guvernările anterioare, pentru că nu au făcut spitale și autostrăzi, de vreme ce liberalii, acum, se feresc să spună clar dacă se vor înhăma la treburile astea.