Florin Câțu despre spioni, bichonul agresiv şi stăpânul lui la întâlnirea de azi a PNL. Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, eroul acestor zile, campion la declaraţii dure şi negative la adresa celor din PSD, a predecesorilor săi. Ce a răspuns acesta legat de o recentă postare legată de faptul că este urmărit de spioni ruși:

Reporter: Cine vă spionează?
Florin Cîţu: Acolo e simplu. Acolo a fost un mesaj pentru un anumit bichon şi stăpânul lui. Ştiţi foarte bine despre ce este vorba, nu mai am ce să declar. Acolo a fost foarte clar. Dacă mă întrebaţi, acela va fi răspunsul tot timpul despre bichon şi stăpânul lui. În rest nu am ce să spun.
Reporter: Eugen Teodorovici este spion rus?
Florin Cîţu: Dvs ştiţi foarte bine, am mai făcut declaraţii pe această temă, îmi menţin declaraţia, este mesaj direct pentru bichon şi stăpânul lui.
Reporter: Eugen Teodorovici v-a acuzat pe dvs că aţi consuma marijuana. Credeţi că astfel de declaraţii vor fi reluate acum, că aţi spus că este…?
Florin Cîţu: Puteţi să-l întrebaţi pe domnia sa, este o întrebare pentru domnia sa asta.
Reporter: Domnule ministru, scuze, că nici nu se aude foarte bine. Sunt oameni care vă urmăresc? Asta nu am înţeles.
Florin Cîţu: Ce v-am spus este un mesaj foarte clar pentru bichon şi stăpânul lui. Atât. Altceva?
Reporter: Nu înţelegem…
Florin Cîţu: Ştiţi foarte bine. El ştie foarte bine…
Reporter: Dacă puteţi să daţi nume, vă rog…
Florin Cîţu: Nu pot să dau nume, se ştie foarte bine despre cine este vorba. Altceva nu mai aveţi de întrebat?
Reporter: Din ce zonă provine aceste cetăţean: este – nu ştiu – paparazzo, securist, ce este? Politician?
Florin Cîţu: Mai mult de atât nu am ce să declar. Dacă nu mai sunt alte întrebări…
Reporter: Aţi avut o postare pe pagina de Facebook în care cereaţi ca mai mulţi foşti miniştri de finanţe şi premieri să fie audiaţi pentru ce au lăsat la Finanţe. În ce măsură consideraţi că acest demers va avea succes, daţi-mi faptul că PSD are majoritatea în acest moment?
Florin Cîţu: Eu nu cred că PSD vrea să ascundă ceva. Eu cred că PSD vrea să fie transparent, n-au voie să aibă nimic de ascuns, venim, punem totul pe masă, le vom arăta cifrele, trebuie să venim să le discutăm, pentru că acum ştim ce am preluat în România, iar cei care sunt responsabili pentru ce am preluat astăzi i-am menţionat astăzi în postare: Viorel Ştefan, Sorin Grindeanu, Tudose, Teodorovici, Viorica Dăncilă, Ionuţ Mişa. Ei sunt cei care au gestionat economia în ultimii trei ani de zile, ei trebuie să vină să ne explice de ce arată economia astăzi aşa cum am preluat-o noi.
Reporter: Când v-aţi preluat mandatul, în prima sau în a doua săptămână, aţi făcut o conferinţă de presă la Finanţe şi spuneaţi că veţi sesiza organele de cercetare penală pentru ce lăsase domnul Teodorovici în urmă. /Aţi renunţat/?
Florin Cîţu: Să ştiţi că am făcut unele dintre aceste lucruri. Deja am început. Acolo unde vedem elemente suspecte, deja am trimis Inspecţia Economico-Financiară. Continuăm. Suntem în discuţii şi cu Curtea de Conturi. Acum avem imaginea completă a dezastrului şi veţi vedea că vor urma şi aceste /…/.
Reporter: Dar când ar putea să fie gata toată analiza?
Florin Cîţu: Analiza este gata, am prezentat şi în aceste zile cifrele. Vă repet: deja am trimis acolo unde sunt indicii Inspecţia Economico-Financiară şi vor continua şi alte controale.
Reporter: La rezultatele controalelor, la asta mă refeream.
Florin Cîţu: A, rezultatele controalelor nu ştiu. Asta vom vedea.
Reporter: Ministrul economiei a declarat că 80% din redevenţele de suprafaţă se vor îndrepta către administraţia publică locală.
Florin Cîţu: Este legislaţie în vigoare. Este legislaţie în vigoare şi va trebui să o aplicăm.
Reporter: Impactul bugetar este de 1,6 miliarde de lei, bani care nu vor mai fi colectaţi la bugetul de stat. De unde veţi suporta această sumă? Este deja prevăzută în buget?
Florin Cîţu: Dacă legislaţia era în vigoare la momentul când am făcut bugetul, deci trebuie să fie acolo.
Reporter: Nu vă temeţi că declaraţiile dvs…
Reporter: Vi se pare firesc ca dvs să faceţi o asemenea postare pe Facebook, din moment ce sunteţi membru al CSAT?  Este vorba despre siguranţa naţională până la urma-urmei. Şi să faceţi o aluzie la Rusia?
Florin Cîţu: Da, mi se pare normal.
Reporter: Este posibil să fiţi tras la răspundere, să fiţi chemat în Parlament pentru explicaţii, cum au fost şi alţi miniştri…
Florin Cîţu: Perfect. Mergem în Parlament şi explicăm. Bineînţeles. Dacă nu avem niciunul nimic de ascuns, mergem în Parlament şi explicăm ce avem de explicat. Vin şi cei care au adus România astăzi în situaţia în care este, în acest dezastru, mergem şi noi şi le arătăm soluţiile, mergem toţi în faţa românilor. Nimeni nu are nimic de ascuns, mergem împreună şi prezentăm românilor situaţia.
Reporter: Nu credeţi că va afecta negativ relaţia cu Rusia o astfel de postare? /…/
Florin Cîţu: Vom vedea.
Reporter: Ca să înţelegem: v-aţi simţit vreodată urmărit?
Florin Cîţu: Deci, despre acea postare deja am declarat. Dacă mai sunt alte întrebări despre altceva, cu mare drag. Dacă nu, avem un eveniment astăzi, vor veni şi alte declaraţii. Mulţumesc mult de tot pentru timpul acordat./schelaru