Povestea aceasta, plină de curaj și de dăruire, este despre fiii care au pornit pe urma tatălui, dispărut în neantul oceanului planetar.

Urmașii au vrut să știe locul în care tatăl lor își doarme somnul de veci.

Tatăl loc fusese comandantul submarinului american USS Grunion, dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, arată portalul www.descopera.ro.

Confom publicației Live Science, submarinul a fost identificat după ample cercetări în apropierea insulelor Aleutine.

Submarinul la care ne referim a dispărut chiar în timpul primei sale misiuni. Până în ziua de azi nimeni nu i-a dat de urmă.

Citește și: Mâncare preparată din microbi. Nu e o glumă. Cercetările în domeniu sunt deja avansate. Când ne vom hrăni din asemenea surse

La proiect a participat și echipa Lost 52, formată din temerari care și-au propus să descopere toate cele 52 de submarine americane dispărute în a doua conflagrație mondială.

Din echipă fac parte o serie de oameni de știință. Aceștia au folosit vehicule subacvatice autonome și aparate de fotogrammetrie. Viziunea tridimensională a permis identificarea rămășițelor submarinului la o adâncime de 820 de metri, arată sursa citată.

Tim Taylor, explorator oceanic, șeful echipei Lost 52, a spus că tehnologia folosită în identificarea tuturor celor 52 de submarine americane reprezintă ea însăși viitorul în ceea ce privește cercetările subacvatice.