}

Fenomenul care SPERIE! După 1977, are loc din nou, în prima zi de Crăciun!

Fenomenul care SPERIE! După 1977, are loc din nou, în prima zi de Crăciun!
Fenomenul care SPERIE! După 1977, are loc din nou, în prima zi de Crăciun!
Autor:

Crăciunul înseamnă sărbătoare, bucurie, colindători… dar și fenomene astronomice neobișnuite. Anul acesta, în zi sfântă, vom marca un moment inedit, dar și înspăimântător. Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Fenomenul este cu atât mai straniu, cu cât cel anterior a avut loc în 1977, iar următorul va fi abia în 2034. Pasionații de fenomene astronomice vor putea observa cu ușurință „Luna Rece”, denumită așa din cauza faptului că arată ca un bulgăre uriaș de zăpadă.
Astrologii spun însă că nu este un motiv de îngrijorare pentru că 2016 este anul care scoate sufletul la suprafaţă. Anul care vine s-ar putea să fie însă un al al infarcturilor pentru persoanele rigide, care e închid în ele. Vor fi însă şi multe probleme care se rezolvă cu inima, multe transplanturi reusite.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun, iar cei mai fericiţi de fenomen vor fi locuitorii de pe continentul American. Ei vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun. În România, punctul maxim va fi în jurul orei 13:11.

„Când ne uităm la Lună cu aceste ocazii, merită să ne amintim că luna nu este doar un vecin celest”, transmite printr-un comunicat de presă John Keller de la NASA. „Istoria geologică a lunii şi a Pământului sunt legate din punct de vedere intim, în sensul că Pământul ar fi dramatic diferit dacă nu ar exista Luna.”

Mai mult, în primele două seri de Crăciun, în stânga Lunii se vor vedea două stele strălucitoare una sub cealaltă. Stelele sunt Castor şi Pollux, gemenii.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X