Femeia care a avut acces în intimitatea lui Nicolae Ceauşescu a făcut dezvăluiri surprinzatoare. Cserey Ilona a povestit recent într-un interviu cum se comportau aceștia cu ea, și ce atitudine aveau față de angajații lor.

Cserey Ilon , bona sotilor Ceausescu, originara din Ungaria, marturiseste ca soții Ceausescu erau extrem de amabili și, surprinzător, generoși. Mai mult, Elena Ceaușescu rostea intotdeauna cuvintele “te rog” și, dacă femeia din casă nu era disponibila, se apuca chiar ea de treburile gospodarești.

„A spus doamna Ceausescu “ramai aici, la noi, daca stii sa faci mancare. Era mai bine, totusi, decat sa stam aici, acasa, a fost saracie aici. Acolo era o casa mare, cand m-am dus am stat pe strada Londra, apoi ne-am mutat in strada Herastrau nr. 32″, a declarat Cserey Ilon.

Citește și: Elena Ceausescu și Ilie Nastase au avut un moment intim. Cine ar fi crezut?

“[Elena Ceausescu] Venea acasa, se schimba si gatea daca bucatareasa era in concediu. Ceausescu ca om era foarte corect, dar in acelasi timp a cerut disciplina stricta.

“Trebuia sa pun masa chiar daca el ajungea noaptea acasa. Aşteptam pana ce termina sa manance”, a povestit femeia, potrivit fanatik.ro.

Cserey Ilon a lucrat pentru soții Ceausescu timp de 5 ani de zile, timp în care copiii acestora s-au atașat mult de ea. După 5 ani bona s-a întors în Ungaria pentru a-și întemeia o familie.

Recent, Ion Pacepa, stabilit acum în America, a făcut dezvăluiri șocante în cartea sa de memorii, Orizonturi roșii. El a dezvăluit episoade uluitoare despre fosta Doamnă a României.

„Elenei nu-i plăcea de un secretar loial din Comitetul Central al Partidului Comunist doar pentru că soţia acestuia era evreică”, rememorează Pacepa. Cum s-a gândit soția dictatorului să-l compromită pe activistul loial cu soție evreică? Potrivit memeoriilor lui Pacepa, Elena Ceaușescu i-ar fi sugerat șefului DIE: „Mai bine i-ai băga pe sub fustă unul dintre agenţii ăia ai tăi ilegali şi arătoşi. M-am săturat s-o văd pozând în Fecioara Maria”.