Fata de 15 ani gravida si batuta cu biciul de concubinul ei a fost internata intr-un centru de primire minori, in regim de urgenta. Agresorul ei a fost arestat pentru 30 de zile.
Denisa S., o fata de 15 ani si gravida in luna a Va, a fost batuta cu bestialitate de concubinul ei, in varsta de 19 ani. Fata locuia in comuna Horodic de Sus, Suceava.
Imaginile au socat opinia publica si au determinat autoritatile sa actioneze. Concubinul fetei, Gabriel Litră, de 19 ani, a batut-o cu biciul, a umilit-o si i-a bagat mainile in jar incins si a lovit-o cu pumnii peste fata.

Luni dimineata, o echipa mixta formata din politisti, asistentul social din cadrul Primariei si reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a deplasat la domiciliul fetei. Psihologii au convins-o pe tanara ca este mai bine sa plece din casa concubinului sau. Aceasta
Denisa a fost internata in regim de urgenta intr-un centru de primire minori. In zilele urmatoare, instanta va hotari daca Denisa va fi mutata intr-un Centru maternal sau va fi plasata in grija unui asistent maternal.

Citește și:

La inceput s-a vehiculat ideea ca mama fetei ar fi filmat toata grozavia, dar Denisa le-a povestit reprezentanților DGASPC altceva.
“Fata ne-a povestit ca un frate al concubinului a fost cel care a filmat tot, iar saptamana trecută Denisa a reusit sa deblocheze telefonul acestuia și i-a trimis mamei sale filmarea, cerandu-i ajutor”, a povestit Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.

Denisa si mama acesteia au refuzat sa depuna plangere penala, dar concubinul fetei a fost retinut, sambata seara, pentru 24 de ore. Duminica a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Citește și:

Polistii suceveni au realizat o premiera. Au dispus retinerea unui agresor in lipsa unei plangeri prealabile, dar asigurand un probatoriu solid:
”Politistii din cadrul Politiei municipiului Radauti, impreună cu procurorii Parchetului de pe langă Judecatoria Radauti au demonstrat ca Legea 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie nu este doar un act normativ, ci un instrument legislativ, care permite interventia ferma si concreta in situatii de risc.
Polițiștii suceveni au realizat o premiera. Au dispus reținerea unui agresor în lipsa unei plangeri prealabile, dar asigurand un probatoriu solid. Felicitari tuturor colegilor care au muncit peste 24 de ore pentru a arata tuturor ca familia este mediul in care trebuie sa simti siguranta si res­pect, iar desconsiderarea valorilor ai a legii sunt notiuni pedepsite nu doar de acceptiunea populara, ci si de normele juridice”, a declarat ­comi­sarul sef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Citește și:

Aflati mai multe aici