Nici bocancii, nici hainele groase, nici măcar busola ori merindele din rucsac nu vă sunt atât de prețioase precum cel mai important lucru, curajul. De asta aveți nevoie ca să pătrundeți în cea mai bântuită pădure de pe glob.

Bine ați venit așadar în teritoriul fantasmelor, al copacilor cu crengi contorsionate, al sunetelor care nu par deloc naturale, al ariei în care, deodată, toate viețuitoarele tac, de parcă un dirijor nevăzut le-a făcut semn să dispară.

Nu e de ajuns totuși pentru a trăi clipe care îți dau fiori reci. Mai trebuie să ai la tine și un aparat de filmat sau de fotografiat și să reții cadre aproape pe bandă rulantă, pentru că nu se știe din ce unghi vei prinde niște lumini care nu au nimic logic. Sunt parcă din altă lume.

Citește și: Declaratii la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Impadurire "O padure cat o țara"

Acestea fiind spuse vă indic și locul pe care mulți turiști îl vizitează în fiecare an. Pădurea Hoia Baciu din județul Cluj.

Pădurea aceasta este indicată de site-urile de turism din întreaga lume, dar și de promotorii fenomenului paranormal drept cea mai bântuită de pe glob, arată portalul www.stiri.tvr.ro.

Deloc întâmplător acest lucru, dacă ne gândim la o adevărată tradiție a întâlnirile de gradul trei, să le spunem așa, din acest loc.

Încă de prin 1960 au început să apară relatări ale celor care au străbătut această pădure și apoi s-au jurat că au fost martori ai unor apariții misterioase. Nimeni nu a putut să spună totuși ce a văzut. Fantome, fuioare de vânt amestecate cu praf sau cu vreascuri. Nu mai spunem de zgomotele ciudate sau, dimpotrivă, de liniștea mormântală.

Dincolo de toate astea însă, hai să mai spunem un lucru. E toamnă și frunzele ruginesc. Iar acum e anotimpul în care pădurile, oricare ar fi elem chiar și cele bântuite, se colorează neasemuit de frumos. E deci o invitație către natură. Și spre adrenalină pură. Ce ziceți?