Noua secțiune se numește ”Facebook News” și se face în cooperare cu o serie întreagă de publicații.

Este o cooperare între mass-media din SUA și Facebook, un proiect la care Mark Zuckerberg s-a gândit de mai multă vreme, arată cel care a făcut ieri acest anunț.

”De mai mulţi ani discut cu organe de presă şi cu jurnalişti despre cum am putea susţine jurnalismul de calitate pe Facebook”, a spus Zuckerberg.

Decizia aceasta vine din două motive. Unul e legat de susținerea știrilor de calitate, și mai ales veridice. Pe de altă parte, jurnaliștii au acuzat nu o dată faptul că prin intermediul Facebook circulă tot felul de ”făcături”. Așa-numitele ”fake-news”.

Citește și:

”Jurnalismul este important pentru democraţia noastră şi pentru a face faţă împreună problemelor.

Marilor servicii de internet le revine responsabilitatea de a se asocia cu organele de presă pentru a instaura modele viabile pe termen lung pentru a finanţa această activitate importantă”, a spus Mark Zuckerberg.

Nu mai puțin de 200 de instituții media sunt partenere ale Facebook în acest program de știri, între care nume de referință din presa de peste Ocean, precum publicațiile Wall Street Journal, Washington Post, People, dar și posturile de televiziune ABC, CBS News, Fox News, după cum arată agenția Agerpres.