Sunt oameni care prin gestul lor demonstrează că nu au uitat de semnificațiile unor cuvinte mari, adesea ieșite din uzul publicului de azi.

Militari și polițiști din județul Covasna vor porni în zilele următoare să cucerească Vârful Moldoveanul, pentru ca la altitudinea de 2.544 de metri să arboreze drapelul României.

Expediția încununează astfel Zilele Armatei Române, transmite Radio România Actualități.

Vor porni la drum, în următoarele două zile, nu mai puțin de 30 de angajați ai celor două instituții din Covasna.

Între aceștia se află militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte ”Cireșoaia”, care au făcut din această expediție o adevărată tradiție. Ei nu sunt deci la prima realizare de acest fel.

Citește și:

”Expediţia de anul acesta în vârful Moldoveanu se înscrie în tradiția Batalionului 22 Vânători de Munte Cireșoaia, în sensul că a fost inițiat în anul 1996.

An de an, militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munții Făgăraș până pe Vârful Moldoveanu, pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei și a Zilei Vânătorilor de Munte”, a spus comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte ”Cireșoaia”, locotenent colonelul Vasile Popescu.

La acțiune, așa cum s-a arătat, vor participa și oameni din structura Ministerului de Interne, tot din județul Covasna.

Citește și:

”A urca pe cel mai înalt vârf din țară este o oportunitate deosebită în viața orișicui, până la urmă, a o face prilejul unei asemenea sărbători și a o face practică sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din țară, este un privilegiu și o onoare”, a declarat comisarul şef Sorin Anghelescu.

Acesta, alături de alți cinci polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, se va afla în Făgăraș, în zilele care urmează.