Este descoperirea mileniului! Exista viata pe Marte?! Uite ce a descoperit agentia americana NASA. Anuntul a fost facut!
Recent, roverul Curiosity, al agenției americane NASA, a detectat cea mai mare cantitate de metan măsurată vreodată pe Marte.

Încă nu se știe dacă acest metan este produs de metabolismul unor forme de viață prezente pe planetă sau de procese geologice.

Pe Pamant metanul este produs in urma proceselor metabolice care au loc in diverse forme de viata. In special micro-organismele, precum diverse bacterii, care se afla in sistemul digestiv al bovinelor si chiar si al nostru produc metan care este eliberat in atmosfera.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

Metanul este insa un gaz instabil, deoarece moleculele acestui gaz se descompun sub influenta razelor ultraviolete. Metanul in atmosfera terestra este generat deci in continuu in urma proceselor organice. La ora actuala concentratia metanului in atmosfera este in jur de 1800 parti pe miliard de unitate de volum (ppbv).

In acest context masurarea unei cantitati de metan pe o planeta ar putea fi legata de existenta vietii pe aceasta si, din acest, motiv, cautarea metanului in atmosfera planetelor este extrem de importanta.