Totul se întâmplă cu un motiv, asta crede Damian Drăghici. Iar dacă acel motiv este cu adevărat semnificativ, „Divinitatea îţi dă câteva semne”, spune artistul. Data la care s-a născut nu i-a adus în niciun an tristeţe, dimpotrivă. Pe 31 martie, ziua în care împlineşte în acest an 47 de primăveri o va sărbători pe scenă, în faţa a câtorva mii de fani, la concerul „Gipsy Rock – Change or die”. Acest concert este dublu aniversar, ultima zi din martie fiind şi ziua înfiinţării formaţiei sale „Damian and Brothers”, împlinind un deceniu pe piața muzicală.

„Ziua mea, ziua formaţiei, data nunţii mele… Toate sunt pe 31 martie. Pur şi simplu foarte multe evenimente majore din viaţa mea au gravitat în jurul acestei date calendaristice. Când organizatorii noştri au mers la Sala Palatului să facă rezervarea pentru spectacol, singura zi liberă a fost: 31 marie!”, ne povesteşte Damian cu un glas care trăda şi propria lui uimire.

Cântă, se roagă și iubește

Se consideră un om binecuvântat, deşi a trecut prin multe greutăţi. A reușit mereu să găsească o cale către divinitate şi să o urmeze. Viața lui e alcătuită acum din trei componente majore: scena, apropierea de Dumnezeu și iubirea pe care o poartă familiei sale

Despre soția lui, Paula Rosenberg Draghici, cu care s-a căsătorit în 2012, spune că e partenera ideală și jumătatea lui mai bună: „Are o răbdare de fier! Paula e un om extraordinar, care mă susține și îmi suportă crizele specifice artiștilor, toanele. O iubesc foarte mult și știu că și ea simte la fel pentru mine”, a mărturisit cu emoție Damian, nefiind obișnuit să discute prea mult pe această temă.

Nimic fără Dumnezeu

„M-am simţit dintotdeauna aproape de Dumnezeu, dar au fost şi momente dificile în care am uitat de El. Ştiţi cum se zice… Oamenii se roagă doar atunci când le e greu. Din fericire, m-am întors întotdeauna către rugăciune, am fost mereu de partea credinţei. Chiar dacă nu am fost un sfânt. Am avut şi îndoială, dar am avut şi încredere în Dumnezeu. M-am rugat mult pentru şansele mele în viaţă şi am reuşit lucruri pe care nici eu nu mi le puteam imagina ca fiind posibile. Când am fugit din ţară, când am trecut graniţa, când am ajuns în Grecia, în acele momente nu ştiam ce se va alege de viaţa mea. În zilele în care cerşeam pe stradă ca să am mâncare nu mă gândeam la faimă, mă rugam”, îşi aminteşte Damian Drăghici despre o perioadă a vieţii sale parcă ruptă dintr-un film.

A avut o viaţă grea după ce a fugit din România, dar a răzbit cu multă ambiţie şi bun simţ. A legat prietenii cu oamenii cărora le-a cântat, transmitea bucuria specifică unui artist desăvârşit oricărui om pe care îl întâlnea. Aşa a ajuns din simplul Damian, în celebrul Damian Drăghici, atât în România cât şi în Grecia, a doua lui casă.

Văd copii în situaţii în care niciun copil nu ar trebui să fie

Câtăreţul de muzică gipsy rock a explicat care a fost imboldul care l-a făcut să intre în lumea politică, fiind un membru foarte vocal în Parlamentul European, pe tema discriminării rromilor. „La 12 milioane de rromi cât sunt pe planetă, există doar 10 politicieni din această etine care să le susţină cauzele şi care să militeze pentru ei. În Parlamentul European sunt eu şi încă o doamnă, atât! Prea puţin pentru a schimba foarte mult, dar muncim, gândim, nu ne lăsăm. Vreau ca orice rrom să aibă acces la sistemul medical, la educaţie, un loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului. Am văzut copii în situaţia în care niciun copil nu are voie să fie!”, a explicat Damian Drăghici din poziţa de europarlamentar.

Showul îi va purta semnătura: zeci de artiști mari vor cânta piese „scandaloase”

Așa cum și-a obișnuit fanii, Damian a cooptat mai multe vedete de renume pentru a cânta piese celebre, precum „Șaraiman” sau „scandaloasa” melodie „Dă mamă cu biciu- n mine!”. „Când pui artiști mari să reinterpreteze piese controversate, oamenii încep să asculte textul, să vadă că nu e nimic rău sau urât în această muzică. Ștefan Bănică, de exemplu, a interpretat magistral piesa Dă mama cu biciu-n mine, făcând tinerii să îndrăgească această melodie”, ne-a explicat Drăghici, care mai spune că acest concert este unul dintre cele mai frumoase daruri de până acum: „Să fiu alături de mari artiști, să văd oameni în picioate, dansând, acestea sunt cadouri de neprețuit!

Vineri, 31 martie 2017, de la ora 20:00, Damian & Brothers susțin concertul aniversar „Gypsy Rock – Change or Die” la Sala Palatului din București. Smiley, Grasu XXL, Lora, Alina Eremia și Cristina Balan se numără printre artiștii care vor urca pe scenă alături de trupă.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim sau online, de pe www.eventim.ro.