Category

Culinar

Category

Lista alimentelor pe care le poti consuma oricand! Iata care sunt produsele pe care le poti manca linistit, caci nu expira niciodata.  Mierea Mierea este recunscuta pentru proprietatea de a rezista in fata bacteriilor. In ciuda faptului ca isi modifica culoarea si se cristalizeaza, acest aliment nu expira niciodata si poate fi consumata oricând, cu incredere. Orezul Orezul alb, cel sălbatic, orezul arborio, jasmine sau basmati au un termen de “viata” nelimitat. Singura exceptie o…

Iti place mancarea fierbinte? Trebuie sa stii ca acest obicei iti poate aduce problemele serioase de sanatate. Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, prof. dr. Silviu Constantinoiu, a explicat care este legatura dintre hrana fierbinte si cancerul scuamos. “Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În…

Carne prajita. Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit le-a oferit cateva sfaturi importante gospodinelor. „Ce trebuie știut atunci când prăjim carne? Că nu e nevoie să mai adăugăm ulei în cratiță – cât ar fi de slabă, orice bucată de carne are un strop de grăsime, iar prin căldură acesta se va topi. Deci nu încărcați inutil preparatul cu calorii, o lingură de ulei aduce 100cal. Iar dacă vreți să nu fie greu de digerat, evitați…

Leac care nu dă greș.  Salata de morcovi este cea mai bună pentru digestie. Această combinație de ingrediente vă poate scăpa de balonare și constipației, dar și de cel al curelor stricte de detoxifiere. Leac care nu dă greș. Ingrediente necesare:  1 morcov organic; 1 linguriță (până la o lingură) de ulei de cocos; puțină sare. Mod de preparare: Morcovul se curăță de coajă și se spală. Cu ajutorul curățătorului de cartofi veți obține fâșii de…

Cea mai bună prăjitură în trei straturi fără zahăr și fără făină! Este o combinație perfectă de arome Ai nevoie de: 2 cani nuca (sau alune, migdale…), 3 banane bine coapte, 1 cana stafide si 2 cani caju inmuiat in apa vreo ora, 1 lingura ulei de in (sau nuca, migdale…), sirop de agave vreo 4 linguri, extract de vanilie, aprox 5 linguri cacao, unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti…

Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”. Acest tort poate fi preparat de orice persoană fără experiență în patiserie. În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Indiferent de forma aleasă, tortul cu ness și cremă ,,Tip Diplomat” va fi un preparat perfect pentru musafirii invitați la petrecerea dintre ani. Acest tort poate fi ornat cu cacao, ness sau bomboane de…

Cum faci cea mai bună prăjitură pentru Revelion! Toate gospodinele din România prepară această prăjitură pentru seara dintre ani. Crema de vanilie este vedeta acestui preparat dulce. Cum faci cea mai bună prăjitură pentru Revelion! Ingrediente necesare pentru prăjitura “televizor”: Pentru blatul 1: 400 gr faina alba 1 pachet de unt 1 ou 1 lingurita mica de amoniac (stins cu zeama de lamaie) 4 linguri de lapte la temperatura camerei sau putin incalzit 2 linguri…

Mihaela Bilic, medic nutritionist, spulbera toate miturile despre piftie! Ea sustine ca acesta poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare. „Dacă am povestit despre “bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan. Piftia are sub 3% grăsime, aproape 5% proteine Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu…

Rețeta cozonacilor din unele cofetării. Ce mâncăm de fapt. Dacă aroma de nucă dintr-un cozonac este mult prea puternică, iar gustul este unul amărui, atunci să fim siguri că mâncăm un produs care are drept umplutură pesmet cu aromă de nucă „identic naturală”. Potrivit spuselor Gabrielei Mateiuc, deţinătoarea brandului „Cozonac Domnesc” – produs tradiţional moldovenesc atestat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) – o anumită parte a cozonacilor vânduţi prin cofetării (şi nu numai) conţin…

Bilic, sfaturi de neratat! Totul despre vedeta mesei de Crăciun. Sigur nu știai Mihaela Bilic a revenit cu un mesaj pe Instagram pentru voi. Ea vorbeste despre „vedeta mesei de Crăciun”. Gospodinele se pregătesc de Crăciun. Iar friptura este vedeta mesei de sărbătoare. În ajun, gospodinele prepară tradiționalele bucate pentru masa festivă, iar Mihaela Bilic spune că din punct de vedere nutritiv„ tot carne albă are și porcul și curcanul”. Bilic, sfaturi de neratat! Curcanul…

Mai e puțin până la Crăciun! Friptură de porc cu bere! Secretul a fost divulgat de un maestru bucătar! Iată rețeta! Secretul unei fripturi de porc cu gust special îl dă BEREA. Carnea de porc va fi mult mai fragedă. Mai e puțin până la Crăciun! Ingrediente necesare pentru friptură de porc cu bere 1 kg carne de porc 5 cepe 1 catel usturoi 3 linguri miere 50 g unt 500 ml bere neagră cimbru…

Elizabeth Taylor și desertul ei preferat. Umplutura demențială te va face să o ții minte toată viața! Elizabeth Taylor, considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, avea un desert preferat. Eddie Fisher, cel de-al patrulea soţ al lui Elizabeth Taylor, spunea că un diamant de 50.000 de dolari o face fericită doar patru zile, însă această prăjitură ce are o umplutură demențială a cucerit-o și s-a aflat pe lista preferințelor sale culinare. Ingrediente necesare pentru…

Află secretul celor mai buni cozonaci cu NUCĂ și CACAO! Sfaturi de la maeștri cofetari de renume Află secretul celor mai buni cozonaci cu NUCĂ și CACAO! Dintre toate rețetele, cozonacii necesită cea mai multă îndemânare și pricepere în bucătărie. ca să obți cozonaci pufoși și gustoți, trebuie să urmezi toți pașii rețetei cu cât mai multă precizie. Ca să obții cei mai buni cozonaci de Crăciun, maeștrii cofetari spun că ai nevoie de experiență.…

Oul, vedeta meniului de Craciun! Daca ati crezut ca ouale sunt bine primite doar de Pasti, nutritionistul va dovedeste de ce este bine sa nu lipseasca nici in pragul Sarbatorilor de Iarna. „La cât de mult îmi plac ouăle, chiar mi se părea nedrept să fie “vedetele” meniului doar de Paște. Dacă primăvara vopsim ouă, iarnă le umplem. Ouăle umplute sunt un preparat pe cât de simplu și versatil, pe atât de festiv și elegant.…

Astazi iti spunem cum sa prepari cele mai delicioase si crocante snitele de pui! Trucul bucatarilor nu mai este un secret acum. Uite tot ce trebuie sa faci! Pentru inceput, carnea trebuie lasata la marinat jumatate de ora. Pieptul de pui se fileteaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la odihnit 30 de minute. Ingrediente: 500 g pipet de pui…