Category

Culinar

Category

Obisnuiesti sa arunci apa in care ai fiert pastele? Astazi va prezentam patru motive pentru care nu ar trebui sa mai faceti asta. Apa este fara sare? Puteti uda plantele Din cauza continutului de minerale din apa, plantele vor avea un aspect minunat. Este un ingrasamant natural si economic. Daca veti folosi apa calda, rezultatele vor fi mult mai bune. Apa contine sare? Va ajuta sa scapati de buruieni Apa in care ati preparat pastele…

Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă griș cu lapte, un desert delicios și ușor de preparat Iată o rețetă delicioasă, fină și ușor de preparat, pentru zilele friguroase de joi când mai nimic nu merge bine. Ingrediente necesare pentru Griș cu lapte: 1/2 litru de lapte 6 linguri de griş 5 linguri de zahăr sare Ți-e poftă de ceva dulce? Uite cum se prepară banalul desert preferat de toată lumea Laptele dulce se pune la…

Tot ce trebuie sa stii despre spaghete! Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit cum trebuie sa mancam pastele ca sa nu ne ingrasam. Iata tot ce trebuie sa stiti! Mănâncă cu mine@Z10 Pastele nu îngrașă dacă sunt fierte al dente. Și dacă porția e corectă Când vine vorba de paste, secretul stă în sos și în cantitate. Porția corectă înseamnă 80g paste crude/nefierte, adică 250-300g când sunt gata preparate.În ultima vreme eu am făcut o pasiune…

Cum poți reîncălzi cartofii prăjiți în așa fel încât să rămână la fel de apetisanți. De ce prin răcire cartofoi își schimbă gustul? De îndată ce un aliment prăjit începe să se răcească, apa din interior se mută către crustă și alimentul devine foarte moale, iar încercările de a reîncălzii cartofii în cuptorul cu microunde nu ajută foarte mult în ceea ce privește gustul și textura, iar a-i prăji din nou înseamnă a le mai…

Prăjitură rapidă fară coacere! Uite cum se face. Nu-ți va da bătăi de cap! Cheesecake-ul  se numără printre cele mai gustoase prajituri din lume. Dacă adaugi lămâie va deveni o prăjitură genială. Cofetarii o recomandă pentru sezonul rece. Prăjitură rapidă fară coacere! Ingrediente cheesecake cu lime: Pentru blat aveți nevoie de 140 g de biscuiti graham; sare fina; 6 linguri de unt. Prăjitură rapidă fară coacere! Pentru delicioasa crema aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700…

Lista alimentelor pe care le poti consuma oricand! Iata care sunt produsele pe care le poti manca linistit, caci nu expira niciodata.  Mierea Mierea este recunscuta pentru proprietatea de a rezista in fata bacteriilor. In ciuda faptului ca isi modifica culoarea si se cristalizeaza, acest aliment nu expira niciodata si poate fi consumata oricând, cu incredere. Orezul Orezul alb, cel sălbatic, orezul arborio, jasmine sau basmati au un termen de „viata” nelimitat. Singura exceptie o…

Iti place mancarea fierbinte? Trebuie sa stii ca acest obicei iti poate aduce problemele serioase de sanatate. Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, prof. dr. Silviu Constantinoiu, a explicat care este legatura dintre hrana fierbinte si cancerul scuamos. „Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În…

Carne prajita. Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit le-a oferit cateva sfaturi importante gospodinelor. „Ce trebuie știut atunci când prăjim carne? Că nu e nevoie să mai adăugăm ulei în cratiță – cât ar fi de slabă, orice bucată de carne are un strop de grăsime, iar prin căldură acesta se va topi. Deci nu încărcați inutil preparatul cu calorii, o lingură de ulei aduce 100cal. Iar dacă vreți să nu fie greu de digerat, evitați…

Leac care nu dă greș.  Salata de morcovi este cea mai bună pentru digestie. Această combinație de ingrediente vă poate scăpa de balonare și constipației, dar și de cel al curelor stricte de detoxifiere. Leac care nu dă greș. Ingrediente necesare:  1 morcov organic; 1 linguriță (până la o lingură) de ulei de cocos; puțină sare. Mod de preparare: Morcovul se curăță de coajă și se spală. Cu ajutorul curățătorului de cartofi veți obține fâșii de…

Cea mai bună prăjitură în trei straturi fără zahăr și fără făină! Este o combinație perfectă de arome Ai nevoie de: 2 cani nuca (sau alune, migdale…), 3 banane bine coapte, 1 cana stafide si 2 cani caju inmuiat in apa vreo ora, 1 lingura ulei de in (sau nuca, migdale…), sirop de agave vreo 4 linguri, extract de vanilie, aprox 5 linguri cacao, unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti…

Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”. Acest tort poate fi preparat de orice persoană fără experiență în patiserie. În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Indiferent de forma aleasă, tortul cu ness și cremă ,,Tip Diplomat” va fi un preparat perfect pentru musafirii invitați la petrecerea dintre ani. Acest tort poate fi ornat cu cacao, ness sau bomboane de…

Cum faci cea mai bună prăjitură pentru Revelion! Toate gospodinele din România prepară această prăjitură pentru seara dintre ani. Crema de vanilie este vedeta acestui preparat dulce. Cum faci cea mai bună prăjitură pentru Revelion! Ingrediente necesare pentru prăjitura „televizor”: Pentru blatul 1: 400 gr faina alba 1 pachet de unt 1 ou 1 lingurita mica de amoniac (stins cu zeama de lamaie) 4 linguri de lapte la temperatura camerei sau putin incalzit 2 linguri…

Mihaela Bilic, medic nutritionist, spulbera toate miturile despre piftie! Ea sustine ca acesta poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare. „Dacă am povestit despre „bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan. Piftia are sub 3% grăsime, aproape 5% proteine Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu…

Rețeta cozonacilor din unele cofetării. Ce mâncăm de fapt. Dacă aroma de nucă dintr-un cozonac este mult prea puternică, iar gustul este unul amărui, atunci să fim siguri că mâncăm un produs care are drept umplutură pesmet cu aromă de nucă „identic naturală”. Potrivit spuselor Gabrielei Mateiuc, deţinătoarea brandului „Cozonac Domnesc” – produs tradiţional moldovenesc atestat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) – o anumită parte a cozonacilor vânduţi prin cofetării (şi nu numai) conţin…

Bilic, sfaturi de neratat! Totul despre vedeta mesei de Crăciun. Sigur nu știai Mihaela Bilic a revenit cu un mesaj pe Instagram pentru voi. Ea vorbeste despre „vedeta mesei de Crăciun”. Gospodinele se pregătesc de Crăciun. Iar friptura este vedeta mesei de sărbătoare. În ajun, gospodinele prepară tradiționalele bucate pentru masa festivă, iar Mihaela Bilic spune că din punct de vedere nutritiv„ tot carne albă are și porcul și curcanul”. Bilic, sfaturi de neratat! Curcanul…