Category

Culinar

Category

Va doriti sa va surprindeti invitatii de Sarbatori? Ei bine, Chef Catalin Scarlatescu va sare in ajutor si va dezvaluie trucurile sale. Iata secretele cozonacilor pufosi. Chef Cătălin Scărlătescu spune că un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită), dar şi de câteva TRUCURI: – Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le…

Mihaela Bilic a oferit o reteta rapida de clatite! In cazul in care le doriti pufoase, celebrul nutritionist va invata un truc banal. „Ce poate fi mai simplu și mai pe gustul tuturor decât clătitele? Fie că sunt cu ciocolată, gem sau dulceață, sirop de arțar sau coniac, clătitele sunt cel mai banal și ne-dulce desert. Din 2 ouă, 6-8 linguri de făină și jumătate de litru de lapte, ai făcut la repezeală 8-10 clătite.…

Avocado este un fruct cu o textură cremoasă. Și tocmai de aceea experții nutriționiști vorbesc despre secretul din interiorul fructului. Beneficiile potențiale ale avocado pentru sănătate includ multe. Cum ar fi îmbunătățirea digestiei, scăderea riscului de depresie și protecția împotriva cancerului. Și multe beneficii încă nu au fost descoperite. Urmând ca probabil, în viitor, să fie scoase “de la secret”. Este singurul fruct care oferă o cantitate substanțială de acizi grași monoinsaturați sănătoși. Avocado este…

Elizabeth Taylor și desertul ei preferat. Umplutura demențială te va face să o ții minte toată viața! Elizabeth Taylor, considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, avea un desert preferat. Eddie Fisher, cel de-al patrulea soţ al lui Elizabeth Taylor, spunea că un diamant de 50.000 de dolari o face fericită doar patru zile, însă această prăjitură ce are o umplutură demențială a cucerit-o și s-a aflat pe lista preferințelor sale culinare. Ingrediente necesare pentru…

Ingrediente necesare pentru cea mai delicioasă prăjitură cu brânză dulce: 400 gr faină 250 gr unt 500 gr branză dulce de vaci 4 linguri cacao 4 ouă 350 gr zahar 1 pachet zahar vanilinat 3 linguri amidon 100 gr smântână Mod de preparare: 1. Freaca untul cu zaharul. 2. Amesteca faina cu cacaoa si incorporeaza totul in compozitia cu unt. Omogenizeaza. 3. Amesteca branza de vaci cu zaharul vanilinat, apoi cu smatana si oul. Omogenizeaza cu…

Ana Aslan și secretul dietei inedite folosită de cea care a descoperit ”elixiurl tinereții”. Ana Aslan este cunoscută în toată lumea ca unul dintre părinții geriatriei. Senzaţionala invenţie a doctorului Ana Aslan „Elixirul tinereţii” este folosit și acum în terapii care reâmprospătează organismul. Descoperirea doamnei profesor Ana Aslan – efectele procainei asupra organismului uman – ajută la înlăturarea elementelor nocive care se acumulează în organism, în celule, precum şi la readucerea celulelor la parametrii normali…

Uite cum se face o prăjitură delicioasă cu banane! Merită să  încerci această minunată prăjitură. Pe lângă faptul că e gata în 10 minute, nu necesită coacere.  Ingrediente necesare 500 g biscuiţi 150 g nucă 6 banane sucul de la o lămâie 250 ml frişcă   rom, zahăr vanilinat, sare 2 linguri zahăr 2 albuşuri Mod de preparare Se mixează 4 banane împreună cu sucul de lămâie, zahărul şi romul. Când totul a devenit un piure cremos se adaugă frişca şi…

Ce spune nutritionistul despre HALVA, desertul preferat al copilariei! Te vei gandi de doua ori inainte sa o consumi Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit explicatii despre halva. Potrivit spuselor sale, alimentul este de extrem de concentrat in grasime. Iata care este portia corecta! „Când eram mai săraci, mâncam halva pe post de ciocolată. Si nu greșeam, la continut de calorii tot acolo eram, 550cal/100g. Ca si…

Mihaela Bilic a dat verdictul! Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic a explicat cat de sanatoasa este fasolea verde pentru organism. Ce nutrienți primim atunci când mâncăm fasole verde? „Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și nepericuloase sunt legumele pentru siluetă ca atunci când vorbim despre fasolea verde… sau galbenă. Niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea majoritar reprezentate de fibre…

Risipa alimentara a atins cote alarmante! Câte tone de mâncare aruncă zilnic românii Risipa alimentară a atins cote alarmante atât în Uniunea Europeană, cât şi în România. Responsabilii guvernamentali şi reprezentanţii marilor lanţuri de magazine atrag atenţia asupra faptului că trebuie luate măsuri care să reducă acest fenomen. Statistici recente arată că românii aruncă zilnic 6.000 de tone de alimente, în condiţiile în care cinci milioane de români se zbat în pragul sărăciei. Consilierul de stat…

Eveniment de amploare! A patra săptămână a bucătăriei italiene în LUME! Ambasada Italiei împreună cu Institutul Italian de Cultură Bucureşti, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei şi  ICE Bucureşti şi Camera de Comerţ Italiană pentru România, au organizat cea de-a Patra Săptămână a Bucătăriei Italiene în lume.  Evenimentul a avut loc în perioada 18-23 noiembrie 2019 şi care şi-a propus să promoveze şi să valorifice în România în mod integrat tradiţia culinară italiană de…

Mihaela Bilic a oferit informatii pretioase despre un preparat celebru! Celebrul nutritionist a vorbit despre mancarea japoneaza, mai exact despre sushi. „Toată lumea este de acord: mâncarea japoneză e sănătoasă. Dar ce înseamnă mâncare japoneză? Primul preparat care ne vine în minte este Sushi. Ingredientele sunt foarte simple – orez fiert modelat sub forma unor bule mici, peste care se pune o bucățică de pește crud (somon, ton, doradă), creveți sau alte fructe de mare.…

Astazi va prezentam cea mai simpla reteta de pizza! Este pe placul mofturosilor, usor de realizat si delicioasa. Iata cum o prepara cei mai mari bucatari! Ingrediente 300 ml apa Un praf sare 500 de grame de drojdie Salam Cascaval 100 de grame de ciuperci 100 de grame de masline 2 Oua Mod de preparare Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa pregatiti aluatul. Se amesteca faina, drojdia, un praf de sare…

Mihaela Bilic a spus adevarul despre pastele fainoase! Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, nutritinostul sustine ca este indicat sa mancam pastele reci, in cazul in care vrem sa nu ne ingrasam. „Salată de… paste făinoase. Bucătăria italienească a cucerit mapamondul cu două tipuri de mâncare: pastele și pizza. Astăzi vorbesc despre pastele consumate reci, sub formă de salată. E vorba despre pastele făinoase clasice, care, după ce au fost fierte, sunt amestecate…

Prăjitura cu foi de nucă a fost votată ca fiind „cel mai bun desert din lume”! Ingrediente necesară pentru prăjitură cu foi de nucă Pentru foi ai nevoie de urâtoarele ingrediente: 9 linguri zahar 2 oua intregi 2 linguri miere 2 linguri ulei 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie 9 linguri nuca macinata faina cat cuprinde (300-350gr) Pentru crema: 500 ml lapte 4 linguri gris 2 plicuri zahar vanilat 1 cutie margarina…