Category

Culinar

Category

Pui lamaie in ceaiul fierbinte? Potrivit nutritionistului, aceasta este o mare greseala. Cauzele le-a explicat celebrul medic, Mihaela Bilic. “Cum să beneficiem de toate avantajele vitaminei C? Ferind-o de căldură! Am avut zilele astea privilegiul să stau de vorbă cu un farmacist de excepție. Și am profitat, punând întrebări despre o mulțime de substanțe și nutrienți, cu dorința de a găsi noutăți și remedii eficiente pentru sănătate. În cursul după-amiezii, cu ocazia ceaiului de la…

Nutritionistul spulbera toate miturile! Nici prin cap nu iti trece ca anumite alimente ieftine pot face minuni pentru organismul tau. Românii consumă, în medie, aproape 100 de kilograme de cartofi pe an, potrivit statisticilor efectuate la finalul anului trecut. Cantitatea ne plasează pe primele locuri în Europa. Pe lângă pâine, un aliment de bază „Consumul de cartofi în România este constant şi foarte ridicat. Românii sunt mari consumatori ai acestui produs care este, pe lângă…

Adevarul despre branza! Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de sociaizare, Mihaela Bilic atentioneaza ca branza nu este un aliment de baza, asa ca ar trebui consumat cu masura. Porția corectă/sigură pentru siluetă „Brânză topită și cremoasă… pentru suflet. Dacă e un lucru care îngrașă la fel de tare precum este de gustos, acela e brânza. Porția corectă/sigură pentru siluetă este de 80g dacă vorbim despre telemea și de numai 30-40g în cazul brânzeturilor franțuzești…

Prăjitură ”Parlament”. Prăjitura Parlament este perfectă pentru gustarea de miezul zilei. De această dată vă recomandăm un desert ușor, cu frișcă. Este o rețetă ușor de preparat din câteva ingrediente: 2 căni nucă prăjită, 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 7 linguri făină, un plic praf de copt, 500 ml frișcă bătută, 400 gr cremă de ciocolată, 500 gr biscuiți. Metodă de preparare: „Prăjitura PARLAMENT. Se pune hârtie de copt în tavă…

Vreţi să ştiţi ce desert prefera Elena Ceaușescu? Despre foștii dictatori, Elena și Nicolae Ceaușescu, s-au spus şi scris multe. Dar astăzi ne rezumăm strict la ce desert prefera soția președintelui Republicii Socialiste România. Menajera familiei, Suzana Andreiaș, a cărei experiență în familia dictatorilor a fost adunată de către Maria Dobrescu în cartea „La curtea lui Ceauşescu,a dezvăluit ce desert prefera Elena Ceaușescu, scrie viva.ro. „A cerut arpacaş din ăla bun pe care l-am ales împreună…

Reteta miraculoasa pentru sanatate. In cadrul emisiunii Adevaruri Ascunse, Lidia Fecioru a prezentat Leacul Zilei. Bioenergoterapeutul a dezvaluit o reteta simpla, bazata pe mere uscate. “Cel mai simplu leac pe pământul acesta: merele uscate! Le tăiem feliuțe și le punem să se usuce. Conțin calciu, fier, natriu, fosfor, iod, tot felul de minerale, inclusiv magneziu și potasiu. Sunt bune pentru cei care au ținere de minte mai slabă și ne dezvoltă bacteriile bune în intestin”,…

Mencinicopschi a spus ce înseamnă de fapt gemul de prune din România. Mulți vor fi uimiți! Gemul de prune este un desert rafinat, cu gust ameţitor de bun, făcută ca pe vremea buniicii. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce invariabil aminte de gustul copilăriei. Mulți dintre noi îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism doar dacă este preparat într-un anumit fel. Cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi îl recomandă doar dacă este preparat…

Obisnuiesti sa arunci apa in care ai fiert pastele? Astazi va prezentam patru motive pentru care nu ar trebui sa mai faceti asta. Apa este fara sare? Puteti uda plantele Din cauza continutului de minerale din apa, plantele vor avea un aspect minunat. Este un ingrasamant natural si economic. Daca veti folosi apa calda, rezultatele vor fi mult mai bune. Apa contine sare? Va ajuta sa scapati de buruieni Apa in care ati preparat pastele…

Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă griș cu lapte, un desert delicios și ușor de preparat Iată o rețetă delicioasă, fină și ușor de preparat, pentru zilele friguroase de joi când mai nimic nu merge bine. Ingrediente necesare pentru Griș cu lapte: 1/2 litru de lapte 6 linguri de griş 5 linguri de zahăr sare Ți-e poftă de ceva dulce? Uite cum se prepară banalul desert preferat de toată lumea Laptele dulce se pune la…

Tot ce trebuie sa stii despre spaghete! Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit cum trebuie sa mancam pastele ca sa nu ne ingrasam. Iata tot ce trebuie sa stiti! Mănâncă cu mine@Z10 Pastele nu îngrașă dacă sunt fierte al dente. Și dacă porția e corectă Când vine vorba de paste, secretul stă în sos și în cantitate. Porția corectă înseamnă 80g paste crude/nefierte, adică 250-300g când sunt gata preparate.În ultima vreme eu am făcut o pasiune…

Cum poți reîncălzi cartofii prăjiți în așa fel încât să rămână la fel de apetisanți. De ce prin răcire cartofoi își schimbă gustul? De îndată ce un aliment prăjit începe să se răcească, apa din interior se mută către crustă și alimentul devine foarte moale, iar încercările de a reîncălzii cartofii în cuptorul cu microunde nu ajută foarte mult în ceea ce privește gustul și textura, iar a-i prăji din nou înseamnă a le mai…

Prăjitură rapidă fară coacere! Uite cum se face. Nu-ți va da bătăi de cap! Cheesecake-ul  se numără printre cele mai gustoase prajituri din lume. Dacă adaugi lămâie va deveni o prăjitură genială. Cofetarii o recomandă pentru sezonul rece. Prăjitură rapidă fară coacere! Ingrediente cheesecake cu lime: Pentru blat aveți nevoie de 140 g de biscuiti graham; sare fina; 6 linguri de unt. Prăjitură rapidă fară coacere! Pentru delicioasa crema aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700…

Lista alimentelor pe care le poti consuma oricand! Iata care sunt produsele pe care le poti manca linistit, caci nu expira niciodata.  Mierea Mierea este recunscuta pentru proprietatea de a rezista in fata bacteriilor. In ciuda faptului ca isi modifica culoarea si se cristalizeaza, acest aliment nu expira niciodata si poate fi consumata oricând, cu incredere. Orezul Orezul alb, cel sălbatic, orezul arborio, jasmine sau basmati au un termen de “viata” nelimitat. Singura exceptie o…

Iti place mancarea fierbinte? Trebuie sa stii ca acest obicei iti poate aduce problemele serioase de sanatate. Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, prof. dr. Silviu Constantinoiu, a explicat care este legatura dintre hrana fierbinte si cancerul scuamos. “Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În…

Carne prajita. Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit le-a oferit cateva sfaturi importante gospodinelor. „Ce trebuie știut atunci când prăjim carne? Că nu e nevoie să mai adăugăm ulei în cratiță – cât ar fi de slabă, orice bucată de carne are un strop de grăsime, iar prin căldură acesta se va topi. Deci nu încărcați inutil preparatul cu calorii, o lingură de ulei aduce 100cal. Iar dacă vreți să nu fie greu de digerat, evitați…