Evenimentul din Constanța a strâns peste 7.000 de persoane.  Faleza Cazinoului s-a dovedit neâcăpătoare pentru cei peste 7.000 de oameni care au asistat astăzi la procesiunea anuală de Bobotează. Deşi vântul a bătut foarte puternic, s-a respectat tradiţia aruncării crucilor în mare.

18 tineri curajoşi au sărit în mare pentru a recupera cele trei cruci aruncate în apă de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, moment care simbolizează arătarea Sfintei Treimi în Apa Iordanului după ce Iisus Hristos a fost botezat. Printre câştigători s-a aflat şi o tânără sportivă în vârstă de 24 de ani, care visează să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Doi scafandri militari şi o sportivă de performanţă au reuşit să ajungă primii la cruci. Multiplă campioană naţională de triatlon, Antoanela Manac este şi studentă la medicină, aşa că a ştiut la ce riscuri se expune. Din fericire, nu a suferit niciun şoc termic, iar succesul de astăzi i-a dat şi mai multă încredere.

Citește și: Ziua Marinei Române sărbătorită la Constanța

”Când am intrat în apă m-am simţit foarte bine, doar mâinile mi-au fost puţin îngheţate, dar am reuşit să ajung până la cruce, am luat-o, mi-am atins obiectivul. Acum mă duc să mă antrenez, mă aşteaptă o pregătire mai intensă, pentru că până în luna mai se pot face calificările pentru Jocurile Olimpice. Visul meu cel mai mare este să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara aceasta.” a spus Antoanela Manac

Evenimentul din Constanța a numărat peste 7.000 de credincioşi prezenţi la slujba de sfinţire a Apei Mari s-au înghesuit să ia agheasmă din care vor bea dimineaţă şi vor stropi curţile şi animalele din ogradă. 200.000 de sticluţe cu apă sfinţită au fost împărţite astăzi în Constanţa