Eveniment de amploare! A patra săptămână a bucătăriei italiene în LUME! Ambasada Italiei împreună cu Institutul Italian de Cultură Bucureşti, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei şi  ICE Bucureşti şi Camera de Comerţ Italiană pentru România, au organizat cea de-a Patra Săptămână a Bucătăriei Italiene în lume.  Evenimentul a avut loc în perioada 18-23 noiembrie 2019 şi care şi-a propus să promoveze şi să valorifice în România în mod integrat tradiţia culinară italiană de înalt nivel şi folosirea produselor enogastronomice de calitate drept semn distinctiv al identităţii şi culturii italiene.

Citește și: Noul virus a băgat spaima în Andreea Raicu! Mesaj îngrijorător după ce s-a întors din Italia: „Nu pot să mă fac că nu există”

Eveniment de amploare! A patra săptămână a bucătăriei italiene în LUME

Cu ocazia celei de-a Patra Săptămâni a Bucătăriei Italiene în lume au fost organizate în România o serie de evenimente concentrate pe excelenţele italiene şi pe calitatea produselor Made in Italy în sectorul agroalimentar:

19 noiembrie. Degustă Italia

Biroul ICE din Bucureşti a organizat cea dea 3-a ediţie a evenimentului “Degustă Italia”, o manifestare dedicată promovării excelenţelor italiene din sectorul food&wine, destinate atât vânzării cu amănuntul cât şi sectorului ho.re.ca. (Industria hotelieră-Restaurant-Catering). Evenimentul a adaptat oferta societăţilor italiene la cerinţa română şi moldovenească de produse Made in Italy. Anul acesta şi-au prezentat propriile produse 30 de societăţi reprezentând diferite regiuni italiene; în cursul zilei a fost organizat şi un scurt curs de formare în domeniul cafelei adresat distribuitorilor români.

19 noiembrie. Seara dedicată cafelei italiene

Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei – Delegaţia din Bucureşti au organizat expoziţia de grafică “Cafea?” a caricaturistului din Trento, Paolo Dalponte, a cărei inaugurare a fost urmată de conferinţa lui Andrej Godina, expert în cafea, despre istoria cafelei espresso de la origini până în zilele noastre.

20 noiembrie. Despre chimia gustului!

Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei – Delegaţia din Bucureşti au organizat seminarul “Despre chimia gustului!” cu Prof. Gianni Galaverna, Profesor de chimie a alimentelor la Universitatea din Parma. Seminarul a fost urmat de o cină bufet organizată de Chef Marco Favino, originar din Puglia.

21 noiembrie. Cina de gală a Camerei de Comerţ Italiene pentru România

Camera de Comerţ Italiană pentru România a organizat o Cină de gală la Timişoara, cu caracter de binefacere, la care a participat Chef Luigi Pomata, originar din Cagliari, care a reunit peste 300 de persoane din lumea afacerilor, reprezentanţi instituţionali, autorităţi şi mass media.

Meniul a cuprins feluri de mâncare şi ingrediente exclusiv italiene, expresie a celei mai bune gastronomii peninsulare.

21 noiembrie. Eveniment organizat la Cluj

Ambasada Italiei la Bucureşti în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei – Delegaţia din Bucureşti, cu Legaţia din Cluj-Napoca şi cu Consulatul Onorific din Cluj, a organizat la Cluj evenimentul festiv “Educaţia alimentară: cultura gustului”. Evenimentul, deschis prin prezentarea expertului în nutriţie Nicolae Hâncu, Profesor la Catedra de Medicină şi Farmacie a Universităţii Babes Bolyai din Cluj, a reunit reprezentanţi instituţionali, ai întreprinzătorilor şi ai comunităţii locale. Manifestarea s-a încheiat printr-o cină oferită de restaurantele italiene din judeţul Cluj cu meniuri destinate să promoveze excelenţa enogastronomiei italiene.