Fostul ministru de Fiananțe, Eugen Teodorovici, îi dă replica actualului premier, în ceea ce privește ideea lui Ludovic Orban, anume că Guvernul PSD ar fi lăsat o ”gaură” în bugetul României.

Declarația a fost făcută, așa cum consemnează portalul www.dcnews.ro, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

”Despre această gaură mare la buget, aud că noi am lăsat și am premeditat acest lucru. Noi știam că va veni PNL să guverneze?

Ne făceam singuri un buget, care să nu se închidă până la final de an? Sunt aberații și este aceeași politică de a denigra și de a propaga știri, care s-au adeverit a fi false.

Citește și:

A spus și guvernatorul BNR, precum și alți specialiști, că nu este o problemă cu această situație pe care Orban o tot aduce în discuție.

Mai mult, Orban spunea că toate măsurile au de gând să le ia după 24 noiembrie tocmai pentru a nu afecta candidatura lui Iohannis la prezidențiale.

Sunt astăzi în ministere acte cu aceste informații pe diverse zone, de la reduceri de personal, de la creșteri de taxe și impozite, plus să spunem a crește TVA-ul.

Sunt scenarii, nu știm dacă vor fi luate. Dar, după 24 noiembrie ele vor fi date ca și măsuri.

Anul acesta se poate închide sub 3%. A spus-o și Banca Mondială.

Citește și:

Asta depinde de ministrul de Finanțe. Eu i-am propus ministrului de Finanțe, am promis că două săptămâni de zile să îl las să meargă la Finanțe, să vadă dacă este adevărat ce am declarat eu public că am lăsat la Finanțe și ce a găsit.

Să facă publice aceste date pentru a demonta toate acele minciuni pe care le-au spus ani de zile, de la furatul de bani de la români etc”, a declarat Eugen Teodorovici la postul de televiziune Antena 3.