Este știrea momentului! Convorbire telefonica picantă între Putin – Angela Merkel. Dezvăluiri de senzație

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut, recent, o convorbire telefonică cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în timpul căreia a fost discutată problema livrărilor de gaze în Europa.

„Au fost abordate o serie de probleme actuale pentru asigurarea securităţii energetice a ţărilor UE de cooperare în domeniul gazelor, inclusiv în contextul perspectivelor tranzitului gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei după 1 ianuarie 2020 şi al realizării proiectului Nord-Stream-2”, a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

De asemenea, informează acesta, liderii Rusiei şi Germaniei “au dat o apreciere pozitivă rezultatelor summitului în “format Normandia” desfăşurat la 9 decembrie la Paris”, în timpul căruia părţile au convenit paşii pentru realizarea complexului de măsuri de la Minsk, considerat drept o bază fără alternativă a soluţionării situaţiei din sud-estul Ucrainei”.

Este știrea momentului! O atenţie deosebită a fost acordată problematicii crizei libiene

În cadrul convorbirilor, Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat şi despre soluţionarea situaţiei din Libia, potrivit Rador.

„O atenţie deosebită a fost acordată problematicii crizei libiene. A fost subliniată importanţa împiedicării înrăutăţirii situaţiei şi a necesităţii reluării dialogului paşnic”, a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin a reiterat disponibilitatea Rusiei

“Vladimir Putin a reiterat disponibilitatea Rusiei de susţinere a eforturilor mediatice în această direcţie din partea Germaniei şi a ONU”, a adăugat serviciul de presă al preşedintelui rus.

Vladimir Putin şi Angela Merkel au convenit să menţină contactele la diferite niveluri. Kremlinul precizează că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Berlinului.