Este oficial! În ultima perioadă de timp, foarte mai mulţi români sunt interesați de mediu. Mai exact, ei sunt preocupaţi de poluarea mediului, conform INSCOP.

Este oficial!  Oamenii ştiu în general care sunt metodele de creştere a eficienţei energetice a caselor în care locuiesc, în special tinerii activi, care au între 30 şi 44 de ani şi o educaţie ridicată, a explicat directorul institutului de cercetări şi sondaje INSCOP Research, Remus Ştefureac.

„85% dintre români consideră că schimbările climatice ca fiind un fenomen real. Din cei 85%, peste 73% spun că sursa principală este generată de activitatea umană care emite și care generează emisiile de carbon.

Până la utilizarea aparatelor electrocasnice cu consum redus

Citește și: Declaratii la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Impadurire "O padure cat o țara"

Mai mult decât atât, întrebați care cred că sunt soluțiile care ar putea să ducă la diminuarea poluării și impactului asupra climei. Foarte mulţi respondenți, peste 65%, indică măsuri de eficientizare energetică. Sigur, care înseamnă mai multe lucruri, de la termoizolarea blocurilor, până la reducerea consumului. Până la utilizarea aparatelor electrocasnice cu consum redus, controlul consumului în locuințe cu termostate inteligente, cu dispozitive inteligente”, a declarat Remus Ștefureac.

Sondajul s-a făcut s-a făcut telefonic. Chestionarele au vizat persoane majore din toate categoriile sociale, din mediul ruban şi rural, ne-a transmis reporterul RRA, Cătălin Radu.