Esca, despre cea mai frumoasa experiență trăită în avionul papal spre România. În ce limbă a vorbit jurnalista cu Papa Francisc

Esca, despre cea mai frumoasa experiență trăită în avionul papal spre România. În ce limbă a vorbit jurnalista cu Papa Francisc
Esca, despre cea mai frumoasa experiență trăită în avionul papal spre România. În ce limbă a vorbit jurnalista cu Papa Francisc
Autor:

Esca, despre cea mai frumoasa experiență trăită în avionul papal spre România. În ce limbă a vorbit jurnalista cu Papa Francisc

Andreea Esca a fost selectată să fac parte din echipa de jurnaliști care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal spre România și înapoi către Roma. După acest minunat eveniment, jurnalista a fost invitată în emisiunea Vorbește Lumea de la Pro TV și a vorbit despre cea mai frumoasă experiență trăită până acum în activitatea ei de jurnalist.

Am avut această onoare de a fi în avion și este o experiență foarte interesantă. Nu m-am gândit niciodată, nu mi-a trecut prin minte vreodată că pot să stau așa de aproape de Papa.

Este o emoție aparte și, mai mult decât atât, mi s-a părut foarte interesant și am tot spus că era foarte normal, foarte simplu, foarte simpatic. Când voia să spună ceva nostim, spunea. Nu trebuia să-ți controlezi cuvintele, cum să-i spun, ce să fac…

A fost mult mai ușor, chiar râdeam cu niște prieteni, le spunea că s-a întâmplat un miracol pentru că înainte să-i spun ceea ce aveam de spus, vorbeam cu un jurnalist de la Rai 1 și îl întrebam dacă ar fi bine să-i spun în engleză sau să vorbesc cu un traducător și el mi-a spus că ar fi mai bine să-i să pui în italiană. I-am spus că eu nu vorbesc italiană și el zice spui tu și traduc eu, e mai simplu, va înțelege mai bine, el oricum nu vorbește italiană perfect.

Când a venit Papa am început eu cumva în engleză și i-am spus că îi mulțumesc foarte mult că se roagă pentru noi toți și pe urmă m-am trezit brusc vorbind în italiană, direct. E o glumă, toți românii știu puțină italiană. Situația a fost amuzantă”, a povestit simpatica jurnalistă.

Întrebată de Gabriel Coveseanu cum au fost măsurile de securitate, Esca a spus: „A fost o nebunie cu măsurile de securitate. Au fost atât de drastice, încât la un moment dat, pentru că mă tot întrebau ce o să am în bagajul de cală, lăsând astea de mână, pe care mă întrebau ce fel de telefon, a trebuit să spun seria telefonului, tipul telefonului, numărul bateriei. Au început să mă întrebe și ce am în bagajul de cală și eu am trecut inițial haine, nu, explicați-ne ce haine, din ce material sunt făcute. În final atât de tare m-au înnebunit cu toate măsurile astea că am spus să treacă că nu mai am niciun bagaj de cala. Gata, nu mai am niciun bagaj la cală numai ca să nu mai stau să descriu atâtea lucruri.

E normal să fie toate măsurile aste de securitate și să știi că nu asta m-a omorât cel mai tare, ci trezitul la ora 3.00 dimineața. În fiecare zi era micul dejun la ora 4.00. Sincer, eu nu aveam pe ceas acestă oră. Nu are cum să intre tot în acest program și oricum Părintele se trezește în fiecare dimineață la 4.30.Cred că se culcă la 9.00 seara”, a mai povestit Andreea Esca.

Cum este perceput Papa de lumea largă și cum l-a perceput Andreea Esca fiind atât de aproape de el.

„Toată lumea îl percepe ca pe un om extrem de bun, se vede că este un om bun. Este acel bunic pe care și l-ar dori toată lumea. A păstrat copilul din el și asta este foarte important, are ceva jucăuș în privire. Sunt convinsă că a fost un copil care făcea tot felul de năzbâtii și este un Papă foarte deschis, modern. Vorbește despre niște lucruri despre care nu se vorbea sub nicio formă la Vatican, adică erau subiecte tabu. Cine se gândea că o să vorbim despre gay, despre căsătorii. Este foarte deschis, iar ceea ce este foarte important, luptă foarte mult pentru unificarea bisericilor. Pentru el este foarte important să crezi într-un Dumnezeu și să nu fie discordii între religii.Asta este foarte important la el.

Este foarte prietenos, foarte tangibil, îți impune un respect, dar în același timp își dă voie să ajungi foarte aproape de el. Vorbești cu el ca și cum îl cunoști de multă vreme. El este acel părinte la care te-ai spovedi fără niciun fel de problemă”, a mai spus frumoasa știristă.

„Părintele spunea că în fiecare dimineață după ce spune rugăciunea mai spune o rugă. Se cheamă rugă pentru umor sănătos a lui Thomas More și care începe așa: Doamne dă-mi o digestie bună, dar și ceva ce să diger.

Este foarte, foarte haios. El spune tot timpul dacă vrei să-ți faci viața fericită nu este atât de complicat pe cât credem. Dacă vrei să fi fericit este foarte simplu, stai cu zâmbetul pe buze, ai zâmbetul pe buze și fi vesel. Trebuie să ai simțul umorului. Am înțeles ce voia să zică Papa înainte să-l cunosc și atunci sunt foarte liniștită, sunt foarte fericită”, a încheiat Andreea Esca.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X