Epidemia de coronavirus face noi victime în Italia. Până acum, au fost confirmate 45 de cazuri și două persoane au murit.
Epidemia de coronavirus face noi victime, numărul cazurilor de coronavirus confirmate ajungând la 45, în regiunile Lombardia și Veneto. Aici s-au înregistrat și cele două decese.
În regiunile amintite locuiesc 300.000 de români.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că ”autoritățile italiene au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (Lombardia și Veneto).

Măsurile includ închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare și emiterea de alerte pentru urgență sanitară care sfătuiesc cetățenii să rămână în case.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Având în vedere comunitatea numeroasă de cetățeni români din regiunile afectate, la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force care se află în legătură constantă cu Protecția Civilă Italiană și alte autorități italiene cu atribuții în gestionarea situației.

Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților italiene cu privire la existența vreunui cetățean român printre persoanele infectate și nu au primit solicitări de asistență consulară în legătură cu acest subiect din partea cetățenilor români.

MAE recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările autorităților italiene pe acest subiect.”
sursa: www.mae.ro

Site-ul www.thelocal.it arată că 10 orașe italiene sunt în carantină: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.
Locuitorii sunt sfătuiți să rămână la domiciliu, școlile, magazinele și restaurantele au fost închise, iar evenimentele programate pentru acest weekend au fost anulate.