Emmanuel Macron, propunere controversată. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut o propunere controversată tuturor ţărilor europene privind controlul armamentului nuclear, pentru a evita o noua cursă a înarmarii, în condiţiile în care Statele Unite şi Rusia nu îşi mai respectă înţelegerile.

Marcon a mai cerut statelor din Uniune să se implice pentru a se ajunge la o autonomie strategică de apărare în beneficiul cetăţenilor europeni.

Efortul bugetar al fiecărei ţări este inutil, dacă nu există o viziune strategică de apărare pentru Europa, a avertizat Emmanuel Macron.

Citește și: Banda nebună care a speriat Franţa a fost prinsă! Lovitură e desprinsă din filme. Alertă

„Pentru a construi Europa de mâine, standardele noastre nu pot fi sub control american, infrastructurile noastre, porturile și aeroporturile sub control chinez, iar rețelele noastre digitale sub presiune rusească. Trebuie să ne gestionăm singuri la nivel european infrastructurile maritime, energetice, digitale, pentru care trebuie să regândim o politică reală de suveranitate”, a spus președintele Franței.

Franța este singura țară din lume care a luat măsuri în materie de dezarmare nucleară, pentru că și-a limitat stocul la 300 de astfel de arme, arsenal pe care președintele Emmanuel Macron îl consideră suficient.

După părăsirea Uniunii de către Marea Britanie, Franța rămâne singura putere nucleară din grupul celor 27 de state membre. De aceea, președintele Macron a propus țărilor europene să fie asociate ale Franței la viitoarele negocieri privind forțele nucleare intermediare și semnatare ale noului acord de neproliferare a armamentului nuclear.