45 de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, care au fost în excursie cu autocarul în Veneţia, s-au reîntors în această dimineaţă acasă. Ei au revenit cu câteva zile mai repede, după ce părinţii s-au alertat în urma situaţiei din nordul Italiei.

Tinerii au fost lăsaţi să plece la casele lor, urmând a fi monitorizaţi în următoarele două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic.

Daniela Drăghici Popa, pentru Rador: S-au întors. Copiii sunt bine, n-au fost situaţii deosebite, nu sunt febrili, nu au simptome. Pentru moment, toţi sunt carantinaţi la domiciliu, în cameră separat, în condiţii de izolare cât se poate la domiciliu. Să sperăm că nu vor fi incidente.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Zilnic vor fi contactaţi telefonic, ne informează despre simptome, despre febră, cum evoluează şi în funcţie de situaţie vom lua atitudine în continuare. Noi mergem pe încredere şi pe maturitatea părinţilor. Le-am trimis mesaje pe WhatsApp tuturor părinţilor cu toate recomandările noastre, pentru izolare în cameră individuală, nu cu alţi membri ai familiei, cu grup sanitar dacă se poate separat, cu veselă separată pentru servirea mesei.

Aceşti copii nu sunt contagioşi la acest moment, ei n-au locuit în zone în care este instaurată carantina.