Dosarul ”Gala Bute” se va rejudeca. Și asta în contextul în care trebuie să se refacă acele completuri, în conformitate cu decizia Curții Constituționale și a celor exprimate de Curtea Europeană de Justiție.

Alte dosare, la fel de grele, vor fi și ele rejudecate, pe același temei, al refacerii modului în care sunt alese completurile de judecători.

În acest context, fostul ministru al Dezvoltării, a făcut niște declarații foarte grave legate de modul în care Justiția din România ar fi funcționat la un moment dat.

Întrebată de postul România TV ce va face dacă în urma rejudecării procesului va fi achitată, Udrea a spus că, în esență, își va relua viața, și va căuta normalitatea.

Citește și:

„Nu voi face nimic. Îmi voi relua viața ca un om normal. O viață care a fost complet dată peste cap în ultimii cinci ani.

Tot ce mi-am dorit de la început a fost să fiu judecată corect. Pentru că eu cunosc foarte bine și ce am făcut eu, cunosc foarte bine și dosarul Gala Bute.

Cu niște judecători care să judece conform legii și conform propriei conștiințe și nu după cum li se ordonă.

Nu știu… de la generalii care mergeau acolo cu bilețele cu pedepsele deja scrise pe bilețele.

În dosarul Gala Bute, este imposibil să se pronunțe vreo condamnare împotriva mea”, a spus Elena Udrea.

Citește și:

Cât privește reluarea procesului ei, Udrea a spus că e încrezătoare în verdictul care să-i fie favorabil, pentru că se consideră cu conștiința împăcată.

„Acesta a fost lucrul pe care mi l-am dorit cel mai mult, acela de a se relua judecata cu un complet format din judecători ajunși acolo într-un mod cu totul aleatoriu, așa cum prevede legea și nu judecători care au fost selectați și trimiși în complete în funcție de dosarele care trebuiau judecate și cu sentințe pe care trebuiau date.

Primul dosar în care ÎCCJ a sesizat Curtea Europeană de Justiție a fost dosarul meu, Gala Bute, în luna mai.

Citește și:

Eu am spus încă de atunci că cred că această sesizare se referă mai puțin la dosarul meu, ci la faptul că la Înalta Curte, parte dintre judecători nu vor să respecte deciziile CCR și se pregăteau de o altă decizie importantă a CCR, cea privind completele de trei judecători. Așa s-a întâmplat.

După cazul Gala Bute, multe alte dosare, în această toamnă, au luat calea europeană. Au plecat de la Înalta Curte de Justiție la Curtea Europeană de Justiție.

Pe de altă parte, alți judecători au decis să respecte deciziile CCR și au dat decizii complet diferite de colegii lor și au trimis cauzele spre rejudecare de la început.

Aici dau exemplul fostului ministru, Dan Șova. Dar nu numai cazul dânsului”, a conchis Elena Udrea.