După ce o femeie de 36 de ani din Uganda a făcut 44 de copii, acestei i s-a interzis să mai nască,  arată presa africană, cazul lui Mariam Nabatanzi ajungând în cărțile de istorie din țara sa.

La 12 ani, Mariam Nabatanzi s-a căsătorit cu un bărbat de 40 de ani. Ea a rămas însărcinată și a  născut primii ei gemeni. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină.

De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. După 15 sarcini, ea născuse 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut șase. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește, notează The Mirror.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

În acest sens, medicii au fost obligați să îi interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată.

Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că ”este în final liberă”, conform aceeași surse.

Mariam Nabatanzi a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice. Iar în urmă cu patru ani, femeia a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată de atunci.