După ce o femeie de 36 de ani din Uganda a făcut 44 de copii, acestei i s-a interzis să mai nască,  arată presa africană, cazul lui Mariam Nabatanzi ajungând în cărțile de istorie din țara sa.

La 12 ani, Mariam Nabatanzi s-a căsătorit cu un bărbat de 40 de ani. Ea a rămas însărcinată și a  născut primii ei gemeni. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină.

De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. După 15 sarcini, ea născuse 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut șase. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește, notează The Mirror.

În acest sens, medicii au fost obligați să îi interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată.

Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că ”este în final liberă”, conform aceeași surse.

Mariam Nabatanzi a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice. Iar în urmă cu patru ani, femeia a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată de atunci.