E farmacie curata! In cadrul emisiunii Adevaruri Ascunse, Lidia Fecioru a dezvaluit care este planta minune care te vindeca de mai multe afectiuni.

Este vorba despre banalul cimbru, care are efecte benefice asupra sanatatii.

Lidia Fecioru: “Nu mulți știu că cimbrul este antigripal”

“Multă lume știe de cimbrul pe care îl punem noi în sarmale și cârnați. Dar nu mulți știu că cimbrul este antigripal, antistreptococic, antiherpetic.

Planta minune care te vindeca de mai multe afectiuni: Ajută la eliminarea infecțiilor

Esențele, tratamentele pentru ciupercile la picioare sunt făcute pe bază de cimbru. Se poate face gargară sau când nu putem să respirăm ne stropim cu esență de cimbru. E foarte bun și pentru sistemul nervos, pentru sistemul urinar. Ajută la eliminarea infecțiilor.

Citește și: Leac minune pentru monturi. Lidia Fecioru: "Se pune un capacel de..."

Și când avem o tuse bogată, folosim esență de cimbru și începe să se usuce tusea”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.

Specialiştii subliniază că, dacă ai folosit Listerine sau o apă de gură similară, cel mai probabil aceasta conţinea o substanţă din cimbru, care are capacitatea de a feri organismul de boala E.coli.

Şi pentru scalp şi păr sănătos este indicat

Cimbrul ajută şi la o bună digestie, reducând gazele şi alte tipuri de disconfort. Şi pentru scalp şi păr sănătos este indicat. Poţi folosi cam o linguriţă de cimbru proaspăt sau o jumătate de linguriţă de cimbru uscat cam de 3 ori pe zi.

Merge bine în combinaţie cu puiul, peştele şi legumele rădăcinoase, cel proaspăt putând fi ţinut în frigider, pentru a rezista cât mai mult fără să se usuce.