Lucian Mândruță nu poate trece ușor peste episodul care l-a îndurerat. Durere maximă pentru jurnalist: moartea lui Ducu Darie l-a dărâmat!

Cunoscut drept Ducu, unul dintre cei mai de succes regizori de teatru de la noi, Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie s-a stins miercuri, la vârsta de 60 de ani. Veste a căzut ca un trăsnet peste lumea teatrului, dar nu numai. Vestea a fost confirmată cu multă tristețe de mama lui vitregă, Anca Pandrea.

La scurt timp după anunțul decesului, jurnalistul Lucian Mîndruță a scris un mesaj emoționant pe pagina personală de socializare, în care spune că Ducu a murit așteptând să primească un ficat, fiind înscris pe lista de transplant.

Citește și: Dosare de presa. Dan Capatos, interviu exploziv pentru Evenimentul Zilei

„Ducu Darie s-a dus.

Duceți-vă să vedeți „Coriolanus” la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea.

Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui.

A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra… vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da?

Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față.

Nu s-a bagat în față la coada pentru viață.

A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați…

Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta.

Lecția egalitătii în fața morții.

Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora…”, este mesajul scris de Lucian Mândruță.

Trupul neînsuflețit al marelui regizor de teatru va fi depus vineri la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâme până duminică, pentru ca toți cei care l-au iubit și apreciat să își poată lua rămas bun. Alexandru Darie va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții instituției de cultură pe care a condus-o vreme de 17 ani.

„În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunţa ulterior. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Bellu”, se arată într-un comunciat de presă transmis miercuri seara.

Sursă foto: Digi FM