Desi a fost operata de patru ori de cancer, Monic Pop nu si-a pierdut optimismul si a continuat lupta cu boala sa ca o adevarata luptatoare. Avand in vedere experientele prin care a trecut, celebrul medic oftalmolog a incercat sa le ofere sperante si incurajari celor care sufera de aceasta boala. 

”Cancerul nu este o boală necruțătoare”, sustine Monica Popa, care le explica bolnavilor ca pana si tratamentele din Romania au ajuns sa combata mortalitatea, care a ajuns la 20% dintr-un procent de 80%, informeaza Libertatea.

Vreau să mai spun ceva: sunt milioane de români care trăiesc datorită medicinei româneşti. La clinica unde eu m-am tratat de cancer, au murit doar doi oameni în cinci ani. Vorbesc despre persoane care sufereau de cancer. Este o boală curabilă! Şi nu mai vreau să aud jurnalişti care zic că este o boală necruţătoare! Un om care suferă de cancer şi aude aşa ceva se aruncă de la etaj. Cancerul nu este o boală necruţătoare! Eu sunt aici de atâţia ani! În prezent, mortalitatea prin cancer este de 20%, înainte era de 80%!’, declara Monica Pop in cadrul unui interviu televizat.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

Ţin minte că au fost perioade în care trebuia să fac investigaţii în fiecare săptămână şi nu mi-a fost deloc uşor, dar a trecut. Sigur că sabia rămâne deasupra capului! Tratamentul dur l-am făcut până în noiembrie 2016 şi nu a fost deloc uşor. O perfuzie dura 48 de ore! Din două în două săptămâni făceam aceast lucru, foarte dificilă perioada. După trei ani am făcut o recidivă şi am fost nevoită atunci să mai suport o intervenţie chirurgicală. Pe mine munca, colegii, soţul şi fiica mea m-au ajutat în lupta cu boala. Mi-au fost un tratament pentru suflet’ a adaugat celebrul medic oftalmolog.