evzmonden.ro Web analytics

“DULCEAȚĂ de ARDEI IUȚI “. Am făcut-o, te lingi pe degete!

“DULCEAȚĂ de ARDEI IUȚI “. Am făcut-o, te lingi pe degete!
“DULCEAȚĂ de ARDEI IUȚI “. Am făcut-o, te lingi pe degete!

“DULCEAȚĂ cu ARDEI IUȚI “. Am făcut-o, te lingi pe degete! Am încercat să prepar rețeta lui Adi Hădean de dulceață cu ardei iuți și gogoșar, pentru că m-a intrigat. Cine ar fi crezut? Este dulce, acrișoară și ușor iute. Se potrivește perfect cu orice friptură. Această dulceață se numără printre cele mai interesante pe care le-am preparat până acum.

Ingredientele de mai jos sunt pentru trei borcone mici:

500g ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe)

3 gogoșari curățati

500g zahăr

500ml oțet

Mod de preparare:

Mai întâi curățați ardeii iuți de semințe și vinișoareși le tocați cât de mărunt doriți. Folosiți mănuși neapărat! Apoi dați gogoșarii prin mașina de tocat.

Oțetul și zahărul se pun într-un vas și dați în clocot. După câteva minute adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească – în momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă.

Luați de pe foc și turnați cât este fierbinte în borcane sterilizate.

Poftă bună!

 

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X