DSP Alba în alertă! 45 de elevi şi 6 profesori din Alba Iulia se întorc din Italia.  Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, a orgnizat o excursie în Italia cu autocarul.  Elevii și profesorii au fost în Veneția și vor ajunge în această seară înapoi acasă, mai repede cu câteva zile decât era programat, întrucât în regiunea respectivă s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Elevii și profesorii vor fi plasați în carantină din cauza coronavirusului

Grupul se întoarce pe traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România. Toți participanții la excursie se simt bine, nu prezintă simptome febrile, însă, potrivit dispozițiilor în vigoare, vor fi plasați în carantină pentru următoarele 14 zile.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Potrivit reprezentanților DSP Alba și al prefectului județului Alba, Nicolae Albu, carantina va fi la domiciliu. Totuși, se ia în calcul și pregătirea unor spații în cazul în care se va impune carantina izolată.

Autocarul cu excursioniști va fi așteptat de reprezentanții DSP și se vor respecta toate procedurile necesare. Elevii și profesorii vor fi verificați pentru eventualele simptome de coronavirus odată cu sosirea în Alba Iulia