DRAMA Mariei Ghinea. În campania”FEMEIA CA O PRADĂ” realizată în exclusivitate de Pro TV, cântăreața de muzică populară Maria Ghinea a povestit cu lux de amănunte viața ei, dar și momentul când a fost împușcată în cap de propriul soț.

Redăm integral interviul cu Maria Ghinea:

„Avea un pistol ascuns şi a tras. Am o lipsă osoasă de 8 cm, totdeauna îmi las părul pe o parte ca să nu se vadă. Era un calibru de 9 mm. Mi-au extirpat 8 mm din creier, când am ajuns acasă nu am mers şi nu am vorbit aproape trei luni de zile”.

„Cum s-a ajuns în acest punct? La fel ca în multe alte cazuri de violenţă, trebuie să ne întoarcem în copilăria victimei. Maria Ghinea s-a născut într-o comună din Vâlcea. A crescut într-o familie tradiţională românească. Una în care cânta cocoşul, iar regulile erau stricte.
„Până la 18 ani nu am ieşit o dată la horă sau la bal fără părinţii mei, nu aveam voie să stau la poartă cu un băiat. Mă mai bătea tata, fie-i ţărâna uşoară”, povestește Maria.

Citește și: Incredibil! Cea mai dură lecție de viață trăită de Andreea Bălan: „Am suferit mai mult decât am suferit la orice despărţire”

Când era doar un copil, Maria a fost nevoită să aibă grijă de fratele mai mic şi de gospodărie. La şcoală era premiantă. Îşi dorea să fie apreciată de părinţi, aşa că încerca să facă totul fără nicio greșeală.

„Toată viaţa mea am vrut cumva să demonstrez că merit să fiu iubită”.

Imediat după liceu, s-a căsătorit cu un tânăr care a cerut-o de nevastă la prima întâlnire, apoi a adus pe lume un copil, însă a divorţat după doi ani.

„Părinţii mei au fost foarte supăraţi, mi-au spus că o femeie nu are voie să se despartă de un bărbat, o femeie trebuie să fie exact cum vrea bărbatul”, a mai povestit îndrăgita cântăreață.

Pentru că nu putea să povestească nimănui prin ce trece, Matia a devenit tot mai introvertită, iar oful și l-a spus doar prin cântec. Nu i-a fost nicicum uşor să crească singură un copil şi să urce pe scenă, în turnee. La 22 de ani, a cunoscut un bărbat cu 20 de ani mai mare. O impresionase modul în care se ataşase de fiul ei. Însă avea să treacă printr-o perioadă critică. Au început reproşurile.

„Mi-a zis că trebuie să înţeleg că ori stau cu el, ori mor. Am renunţat şi la muzică. A început să mă lovească şi mi-am dat seama că nu mai pot scăpa din carapacea asta, că sunt atât de prinsă, încât numai moartea mă va despărţi de el. Nu aveam voie să am prietene, nu aveam voie să merg undeva fără el, nu aveam voie să fac nimic. În ultimul timp, ajunsesem să merg la toaletă şi să-mi spună „n-ai terminat?”.

Maria a trebuit să se descurce singură atât cu copiii, cât şi cu afacerea de familie. Însă sârbul s-a întors, iar cei doi au devenit parteneri şi în acte. De teamă mai mult, îşi aminteşte femeia, care avea să afle că este cea de-a noua soţie a bărbatului, potrivit sursei citate.

„Începusem să sun la poliţie şi să spun că mă bate, că îmi e rău. Îmi spuneau că nu pot interveni într-o familie. Cum să nu intervii într-o familie? Omul ăla te omoară!”.

Pe ascuns, ea a contactat un avocat şi a intentat divorţ. Urma un turneu prin ţările arabe şi spera la un respiro. Soţul a luat foc când a aflat că vrea să plece.

„M-a prins de păr şi a zis „nu te mai duci nicăieri! Stai aici”. Eu am stat cum a vrut el şi l-am tot văzut că se apropie cumva de mine şi s-a apropiat atât de tare, eu ştiind că merg în turneu mi-am pus mâna la faţă, că am zis că sigur vrea să mă bată şi să-mi dea peste faţă şi apoi am simţit doar o arsură atât de puternică, cred că am vrut să zic „ce mi-ai făcut?” şi m-am pomenit la terapie intensivă”, a povestit cântăreața.

Abia după câteva zile i s-a spus că a fost împuşcată în cap şi că a pierdut foarte mult sânge. Era un miracol că a deschis ochii. Cât despre speranţe de refacere, spre zero – i-au spus medicii.

 „Când am ajuns acasă, nu am mers şi nu am vorbit aproape trei luni de zile şi copiii îmi spuneau „mami dar tu trebuie să te ridici”, pentru că noi suntem lângă tine. O să vezi că o să poţi să mergi, că noi te vom ţine. Într-o zi, când mergeam în maşină cu un coleg de-al meu, mă ducea la ansamblu, am început să cânt şi mi-a zis „nu se poate, poţi să vorbeşti!” şi eu am dat din cap că nu. Și asta pentru că îmi e tare dragă meseria asta şi cântecul m-a scăpat de toate problemele vieţii. Când am fost supărată, am cântat, când am fost veselă, am cântat”.

„Și s-a dus la un ORL – ist şi a zis că Maria cântă, nu vorbeşte şi a zis medicul că pentru că are voce de cap şi nu de gât şi dacă s-a întâmplat lucrul ăsta trebuie să îi mulţumiţi lui Dumnezeu, pentru că ea va vorbi”

„Am început precum un copil, am învăţat să spun „apă, mâncare”, să o iau de la zero”.

Fostul soț a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor calificat, însă, după cinci ani, a fost eliberat.  Maria s-a pus pe picioare, fără terapie. Femeia spune că iubirea pentru muzică şi copiii, dar şi credinţa i-au dat putere să lupte.

„Vreau ca acea mulţime de femei, pentru că sunt foarte multe femei şi poate că povestea mea nu e atât de tragică, cum e a multora… (Doamnă, ați fost împușcată în cap, poate fi ceva mai rău de atât?) Da, dar am fost binecuvântată de Dumnezeu. Înseamnă că nu am greşit dacă el m-a ajutat să am o doua viaţă”.

Băieţii ei sunt mari acum. Nu i-a fost uşor să îi ajute să îşi găsească o cale.

„Dragoş îşi bătea toţi colegii. Ei sunt primii pe care îşi pun amprenta lucrurile astea. Şi toate lucrurile astea, copilul meu cel mare le-a simţit. Copiii sunt în primul rând ei cei mai traumatizaţi. Poate că sufletul unei femei poate depăşi astfel de momente, copiii nu. Ajungi cu ei la psihiatru, la psiholog, pentru că îşi formează un mod de a trăi şi de a supravieţui”.

Uşor, uşor, au trecut anii, iar lucrurile au intrat în normalitate. În prezent, Maria Ghinea are doi nepoţi de la fiul cel mare şi se pregăteşte de nunta celui mic.