Dr. Monica Pop spulbera toate miturile: “Orice om are celule canceroase in sange”

Dr. Monica Pop a declarat ca toti oamenii au celule maligne in corp, insa acestea sunt eliminate datorita sistemului imunitar. In momentul in care imunitatea scade, celule canceroase se inmultesc si apar tumorile canceroase.

In cadrul unui interviu, celebrul medic oftalmolog a explicat, pe intelesul tuturor, cum ajunge o persoana sa sufere de cancer.

„Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor. Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”, a explicat dr. Monica Pop.

Citește și: Nutriționist celebru, sfat pentru creșterea imunității: „Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli”

In plus, Monica Pop a vorbit si despre lupta cu cancerul!

„Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit, și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic. E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești. Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală. Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a declarat Monica Pop, care a marturisit ca aceasta boala nu una incurabila.