Două avioane militare, cu cetățeni francezi şi de alte naționalități din China, au aterizat în Franța. Al doilea avion a adus francezi și peste douăzeci de cetățeni de alte naţionalităţi din China aterizând pe un aeroport militar din sud-estul Franţei. Oamenii au fost evacuaţi de teama contaminării cu noul coronavirus.

În următoarele ore, francezii şi o parte dintre străini, care vor rămâne în Franţa, vor fi supuşi unui control medical şi apoi plasaţi în carantină, într-un spaţiu special amenajat.

Autorităţile franceze au precizat că la urcarea, sâmbătă noaptea, în avion, toţi pasagerii erau perfect sănătoşi şi niciunul nu prezenta vreun simptom suspect. Potrivit ultimelor informaţii, avionul a plecat mai departe spre Bruxelles, unde-i lăsa pe ceilalţi pasageri.

Citește și: Italia. Cate persoane sunt diagnosticate cu Coronavirus. Numarul este alarmant!

Este posibil să mai existe săptămâna viitoare curse între Franţa şi China pentru repatrierea europenilor, operaţiunile fiind derulate de autorităţile de la Paris împreună cu Uniunea Europeană – a transmis corespondentul RRA Daniela Coman.

Reuters transmite că cinci avioane militare vor evacua cetăţenii ruşi din China; 130 de oameni sunt deja gata să părăsească provincia Hubei, centrul focarului.