La mai mult de trei miliarde de dolari era estimată în 2008, de către Forbes, averea lui Donald Trump. Președintele SUA este, înainte de toate, un personaj cu o viață zbuciumată. Aproape de declinul financiar, Trump a știut să se redreseze. A înțeles pe deplin rolul televiziunii, a realizat o emisiune de imens impact mediatic și chiar și-a brevetat expresia sa, ca un tunet : ”Ești concediat!” sau ”You’re fired!”.

Nu mai târziu de ieri, Trump a dovedit că are simțul umorului, declarând, în contextul legat de Groenlanda, că SUA nu intenționează să construiască acolo zgârie-nori. Se știe bine că presa din întreaga lume a titrat faptul că americanii ar avea intenția de a cumpăra cea mai mare insulă de pe glob. A fost o idee pe care tot Trump o lansase cu ceva timp în urmă, dar nu se știe dacă a fost doar o ”pastilă” aruncată cu un scop anume, să se vadă reacția opiniei publice, ori pur și simplu a fost un alt motiv de glumă.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Donalt Trump. Despre el se pot scrie nu una, ci poate o mie de cărți. Și probabil că tot nu ar fi cuprinsă întreaga sa biografie.

S-a născut în 1946, pe 14 iunie, în cartierul Queens din New York. Din 2005 e căsătorit cu Melania Knauss, originară din Slovenia, care e cu 24 de ani mai tânără ca el, așa cum arată portalul www.ziare.com.

Anterior a mai fost căsătorit de două ori și are patru copii din acele mariaje. Cu Melania are un copil, născut în 2006.

Dar poate că Trump nu ar fi ajuns, înainte de toate, o vedetă mondială dacă nu înțelegea să facă parte din fenomenul televiziunii. Din 2003 a devenit producătorul și realizatorul emisiunii ”Ucenicul”, sau „The Apprentice”, difizată de NBC, cu un succes de necontestat. Este ocazia prin care Trump își etalează calitățile de manager, dar în special cele de lider.

Despre tatăl lui Donald Tump se știe că avea origini germane și se numea Fred Christ Trump. Bunicii actualului lider de la Casa Albă au emigrat din Germania în SUA.

Mama lui Trump, Mary Anne, avea origini scoțiene, arată sursele biografice.

La 13 ani Donald e trimis de părinții săi la Academia Militară din New York. Aici își dezvoltă aptitudinile fizice. Obține o serie de premii, având rezultate foarte bune la fotbal, în ambele variante, cel american și cel european, dar și la baschet.

Este absolvent al Universității din Pennsylvania, în 1968, specialitatea Finanțe.

“După ce am absolvit Academia Militară NY în 1964 m-am gândit serios să urmez cursurile unei facultăți de regie și film. În cele din urmă am hotărât că real estate-ul reprezintă pentru mine un business veritabil”, povestește Trump în cartea sa, „Art of the Deal”.

După facultate lucrează în firma tatălui său, care se ocupa de imobiliare. Donald arată că știe să facă bani din orice. După primul său proiect aduce un profit de șase milioane de dolari.

Despre Trump se știe azi că este un fel de rege neîncoronat al operatorilor hotelieri. Proprietățile sale strălucesc în cele mai variate locuri.

Numele său, devenit el însuși brand, nu reprezintă numai construcțiile. A investit cu succes în îmbrăcăminte, în băuturile fine, în ape minerale. Are și o revistă care îi poartă numele. Sunt tot atâtea exemple de firme cu profit garantat.

În 1989 se confruntă cu un colaps economic. Era aproape de faliment. Era efectul recesiunii la nivel global.

“Când aveam necazuri, pe la începutul anilor ‘90, am iesit în lume și am recunoscut că valoram minus 900 de milioane de dolari – și multora nu le venea să creadă că pot face așa ceva, pentru că erau convinși că am mândria mea”, scrie Donald în memoriile sale. “Și atunci am reușit să ajung la o înțelegere cu băncile”, dovada că o bătălie se câștigă nu stând în tranșee, ci ieșind la atac.

Iată principiile de viață ale lui Donald Trump :

1. Trebuie să ai din naștere suficientă inteligență.
2. Trebuie să-ți placă ceea ce faci.
3. Nu abandona niciodată ceea ce ai început.
4. Încrederea în sine este cea mai importantă.
5. Divide et impera – Dezbină și cucerește.
6. Trebuie să-ți păstrezi calmul în majoritatea situațiilor.
7. Trebuie să fii loial.

Mai e o vorbă a lui Donald Trump, probabil cea care îi definește cel mai bine viața. “Nu te opri niciodată. Chiar dacă în fața ta se află un zid, treci prin el.”