Donald Trump rescrie istoria dacă îi iese planul. Breaking news mondial. Preşedintele ales de americani prezintă azi la Casa Albă, flancat de premierul israelian Benjamin Netanyahu, planul american de pace pentru Israel şi palestinieni.

Donald Trump rescrie istoria dacă îi iese planul. Planul dezvăluit după doi ani de elaborare discretă şi mai multe amânări a fost salutat deja de liderii de la Ierusalim şi criticat de partea palestiniană.

O sursă importantă în redactarea planului, citată de cotidianul “Jerusalem Post”, afirmă că propunerea unei hărți a frontierelor dintre Israel și un viitor stat palestinian, reprezintă o premieră; niciun președinte american nu a făcut acest lucru până acum.

Donald Trump rescrie istoria. Planul de pace al președintelui poate fi implementat

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Ieri, președintele Trump le-a cerut primului ministru, Benyamin Netanyahu şi liderului Albastru-Alb, Benny Gantz, în timpul întrevederilor separate cu cei doi, să ia măsuri pentru punerea în aplicare a planului său. Benny Gantz a declarat că planul de pace al președintelui Trump poate fi implementat de un guvern stabil, în dialog cu vecinii Israelului.

Benny Gantz consideră că nouă inițiativă americană e o etapă și a promis că după alegerile din două martie, în sânul unui guvern funcțional, se va implica în punerea în practică a planului. Ron Ensour, consilier de campanie a lui Gantz, care nu e deloc fan al președintelui american, a declarat că Donald Trump e cel mai curajos președinte al Statelor Unite și cel mai important pentru securitatea Israelului.

Președintele american speră că va da elan pentru ceea ce el a numit acordul secolului

Președintele american speră că susținerea principalilor candidați la alegerile parlamentare din Israel, din 2 martie, va da elan pentru ceea ce el a numit acordul secolului. Conducerea palestiniană respinge inițiativ Administrației Trump. Președintele american a sperat că va avea susținerea palestinienilor.

Planul implică crearea imediată a unui stat palestinian. Se vorbește de acordarea unui teritoriu cu titlu compensatoriu, în schimbul a 15 colonii din Cisiordania. La Casa Albă, Benjamin Netanyahu s-a simțit în largul lui, în prezența lui Donald Trump. În lumina comemorărilor cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului, Netanyahu i-a mulțumit președintelui american pentru atitudinea față de “regimul cel mai antisemit din lume – Iranul”, potrivit RRA.