Donald Trump, pus sub acuzare. Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, a anunţat că un raport privind posibila punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. Înfățișarea va fi trimis Comisiei juridice săptămâna viitoare, după minivacanţa de Ziua Recunoştinţei.

Raportul este rezultatul audierilor care au avut loc în Comisia pentru informaţii în ultima perioadă, pe fondul suspiciunilor că Donald Trump a exercitat presiuni pentru ca Ucraina să deschidă o anchetă care l-ar fi vizat şi pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, un posibil rival al lui Trump în alegerile de anul viitor.
Raportul va conţine, potrivit congremenului democrat Schiff, “dovezile clare ale corupţiei şi abuzurilor preşedintelui în cazul Ucraina”. Comisia pentru intelligence va trimite cazul Comisiei judiciare, care este pregătită să încapă propria rundă de audieri în decembrie. Se aşteaptă ca ele să rezulte în articole de destituire a preşedintelui Trump, aşa-numitul impeachment. Instanţa de judecată în care va avea loc procesul o va constitui însă Senatul, dominat de republicanii care îl apără ferm pe preşedinte.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Ei spun că nu este clar dacă preşedintele Trump a intervenit direct, blocând asistenţa militară pentru Ucraina în schimbul unui anunţ public al preşedintelui ucrainean Zelenski privind deschiderea unei investigaţii asupra rivalilor democraţi.