Donald Trump, despre procesul sau de punere sub acuzare și destituire!

Preşedintele american, Donald Trump, consideră că procesul său de punere sub acuzare şi destituire se va încheia foarte repede şi denunţă încă o dată ceea ce a numit o “vânătoare de vrăjitoare”. Procesul istoric de destituire a preşedintelui Donald Trump va fi reluat marţi, când vor începe dezbaterile de fond.

Adam Schiff, şeful echipei de şapte procurori desemnaţi de majoritatea democrată a Camerei Reprezentanţilor, a citit cele două capete de acuzare împotriva preşedintelui republican, respectiv, abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

„Folosindu-se de prerogativele înaltei sale funcţii, preşedintele Trump a cerut implicarea unui guvern străin, cel al Ucrainei, în alegerile prezidenţiale din 2020. A făcut acest lucru printr-o metodă care a inclus o solicitare către Guvernul Ucrainei de a anunţa public declanşarea unor anchete care ar fi contribuit la realegerea sa. Aceste anchete ar fi urmat să afecteze perspectiva unui oponent al său de a fi ales şi ar fi influenţat alegerile prezidenţiale din 2020 în avantajul său”, a declarat Adam Schiff.

În opinia democraţilor, președintele Donald Trump se face vinovat de “abuz de putere” pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

Acuzaţia de “obstrucţionare a Congresului” ar veni din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

În acest sens, preşedintele a respins constant orice acuzaţie la adresa sa. Senatul are ultimul cuvânt în acest proces politic, dar cu numai 47 de voturi din 100, democraţii au slabe şanse să obţină destituirea preşedintelui Trump, informează RRA.