Donald Trump a găsit o oportunitate să scape nevinovat! „Am fost târâţi până în Iad, pe nedrept! Nu am făcut nimic rău! Dar chiar nimic rău!”

Odată câștigat votul din Senatul american, ar putea deveni Donald Trump un politician prea puternic sau chiar scăpat de sub control, chiar în fața establishmentului politic deosebit de competitiv din Statele Unite? Se întreabă acum mulți analiști americani.

Donald Trump a găsit o oportunitate să scape nevinovat! Agenția France Presse îl citează pe Adam Schiff, șeful echipei de procurori din procesul de destituire, care estimează că Trump nu se va schimba, subliniind că un om “fără busolă morală” nu are cum să revină pe calea cea dreaptă.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

La fel, un consultant republican, opusul lui Trump, scrie pe site-ul de știri Daily Beast că, odată eliberat de poverile impeachmentului, președintele se va dedica acum răzbunării. În această seară Donald Trump și-a celebrat victoria, la Casa Albă, înconjurat de zeci de colaboratori apropiați, vicepreședintele Pence, soția sa Melania, fiica sa Ivanka, numeroasa sa echipă de avocați, dar și senatorii republicani care ieri și-au demonstrat fidelitatea.

Salonul dinspre est al Casei Albe era ticsit astăzi cu cei mai apropiați politicieni, juriști sau funcţionari ai Administrație care i-au fost alături lui Donald Trump în cei doi ani cât a durat procesul. A fost o celebrare tăioasă a victoriei, în care președintele și-a arătat veleitățile de lider total.

Am fost târâţi până în Iad, pe nedrept! Nu am făcut nimic rău! Dar chiar nimic rău!

„Nu facem acum nicio conferinţă de presă, nici nu este vorba de vreun discurs, este o sărbătoare, pentru că tocmai am reuşit ceva. Am fost târâţi până în Iad, pe nedrept! Nu am făcut nimic rău! Dar chiar nimic rău! Eu am mai făcut lucruri rele, aş recunoaşte. Nu dinadins, dar am mai făcut rele. Şi iată cum arată acum rezultatul final!”, a declarat Trump.

În acest sens, preşedintele flutură prima pagină din Washington Post, cu titul “Trump achitat!”

„Puteţi să îl luaţi acasă, să îl puneţi în ramă. Este singurul titlu bun pe care l-am avut vreodată în Washington Post. Dar toate ziarele titrează astăzi la fel.
Reporter: Donald Trump şi-a pledat totala nevinovăţie pentru acuzaţia de a se fi folosit de preşedintele Ucrainei pentru a-l pune sub acuzare pe fiul unuia dintre oponenții săi politici, Hunter Biden, care se implicase în afacerile ucrainiene. Trump s-a plâns că a fost o campanie politică dusă împotriva lui și a familiei sale.”, a mai spus președintele american.

„Din perspectiva familiei mele, a fost foarte nedrept pentru familie, dar și pentru țară. Gândiţi-vă, o simplă convorbire telefonică! A fost o discuţie bună. Ştiu când o convorbire merge rău. Cât despre Ucraina, ţara avea un președinte nou. Mi s-a părut foarte în regulă. Preocuparea lui era să combată corupţia. Noi încheiasem şi un tratat cu ei, prin 2001 sau 1999, prin care ne angajam să combatem corupția în Ucraina, probabil aveam chiar obligația să raportez un act de corupție.

Dar ei nu au văzut corupţie când fiul cuiva, dat afară din armată, fără niciun ban în buzunar, lucrează pe 3 milioane de dolari în mână, câte 83.000 pe lună. Şi asta e doar Ucraina. Merge apoi în China, de unde mai ia un milion și jumătate de dolari. Şi apoi în România, din câte am auzit, și în multe alte țări. Ei spun că e în regulă, eu spun că e corupţie şi, mai mult, e corupţie generalizată”. a concis Trump.

Donald Trump s-a folosit de întreaga victorie în procesul privind destituirea pentru a o transforma în capital politic. Adresându-se celor mai apropiați colaboratori la Casa Albă, el a amintit câștigul de imagine de care se bucură acum nu doar el, dar și întreg Partidul Republican, şi a atacat fără menajamente opoziția democrată.

„Sunt nişte oameni diabolici. Două lucruri însă le ies, sunt uniţi, şi încă din istorie, nu doar acum, uniţi de parcă ar avea lipici. De asta au lansat impeachmentul, pentru că aveau în Camera Reprezentanţilor vreo 220 de deputaţi. Putea să fi fost şi George Washington, tot mai victorios în război, că şi-ar fi zis: hai să îl dăm afară din funcţie! Aşa că, uniţi şi răi cum sunt democraţii, probabil vor sta în continuare pe urmele mele. Dar poate totuşi că nu”, a încheiat Donald Trump.

Cifrele din sondajele Partidului Republican au urcat acum unde nu au mai fost din 2004-2005. Susţinerea pentru Partidul Republican și pentru Donald Trump este mai mare ca niciodată. O dată depășit momentul impeachmentului, președintele american și republicanii se pot concentra acum pe alegerile din 4 noiembrie.

Donald Trump deja a promis astăzi că se va implica direct în campaniile pentru Senat, iar șansele lui personale de a obține un al doilea mandat la Casa Albă este de așteptat să fi crescut semnificativ față de momentul dinaintea impeachmentului.