Domnului Beligan, cu dragoste!

Aniversare specială la TVR 2, de-a lungul săptămânii, dedicate marelui maestru

Domnului Beligan, cu dragoste!
Domnului Beligan, cu dragoste!

Cunoscutul actor şi regizor Radu Beligan împlineşte în 14 decembrie 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră, ocazie cu care postul TVR 2 le-a pregătit o surpriză telespectatorilor săi.  Este vorba de o selecţiune a celor mai interesante secvenţe înregistrate din numeroasele spectacole ale maestrului de-a lungul timpului.

Astfel, de luni, 9 decembrie, până vineri, 13 decembrie, TVR 2 va difuza sub titlul „Domnului Beligan cu dragoste”, în fiecare zi, de la ora 7.10 şi de la ora 20.00, câteva minute cu astfel de selecţiuni, momente şi replici memorabile ale personajelor interpretate de Radu Beligan.

Sâmbătă, 14 decembrie, pe parcursul întregii zile aniversare, un număr de zece personalităţi vor transmite sub acelaşi titlu: Domnului Beligan cu dragoste, prin intermediul TVR 2, cele mai alese gânduri şi urări. Este vorba de Mariana Nicolesco, Felix Alexa, Alex Ştefănescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Florin Piersic, Marin Moraru, George Mihăiţă, George Ivaşcu şi Stelian Tănase.

Tot sâmbătă, de la ora 13.50, TVR 2 a programat spectacolul Harvey , de Mary Chase, cu
Radu Beligan în rolul principal. Alături de el, în spectacolul înregistrat la Teatrul Naţional din Bucureşti în 1997, apar alţi mari actori precum: Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Dan Puric, Simona Bondoc, Raluca Penu, Valentin Uritescu şi alţii. Elwood (Radu Beligan) şi-a adus sora (Adela Mărculescu) şi nepoata (Cristina Pancu) la disperare! Deşi pare un om normal, el povesteşte tuturor despre un prieten nedespărţit, invizibil – un iepure uriaş, care poartă numele de Harvey. Când sora lui încearcă să-l interneze într-un sanatoriu, medicii cred că ea este bolnavă. Încurcăturile se ţin lanţ, iar Harvey, deşi invizibil, este tot mai prezent în viaţa bunului şi simpaticului Elwood. Comedia “Harvey” i-a adus lui Mary Chase Premiul Pulitzer în 1945.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X