Doliu în lumea modei! Pierderea imensă vine din Franța. Emanuel Ungaro,  cunoscut pentru culorile și imprimeurile sale îndrăznețe, a murit la Paris, Franța.  Anunțul trist a fost făcut de familie, potrivit thedailybeast.com.

Emanuel Ungaro s-a născut în Aix-en-Province, în sudul Franței. El a fondat casa de modă care îi poartă numele în 1965, iar în 2005 s-a retras din activitate şi a vândut firma lui Silicon Valley, Asim Abdullah.

Ungaro era fiul unor imigranţi italieni şi s-a specializat în modă lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga.

Doliu în lumea modei! Ungaro a avut curajul să fie diferit

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

„Emanuel Ungaro a avut curajul să fie diferit, combinând întâlnirile neaşteptate şi totuşi senzuale între culorile aprinse şi imprimeuri cu linie frumoasă”, arată un anunţ al Casei Emanuel Ungaro pe site-ul său.

Numele Ungaro a prosperat în anii 1980 și 1990 și a fost remarcabilă pentru cifra mare de afaceri. El a fost criticat când a decis să o angajeze pe Lindsay Lohan ca director artistic și a numit colecțiile la care a lucrat la un „dezastru”.

Designerul francez a fost căsătorit şi are o fiică. În ultimii doi ani de viață, Emanuel a avut probleme de sănătate, ar fi declarat un membru al familiei pentru AFP.