Doliu în lumea modei! Sophia Kokosalaki, celebra creatoare de modă din Grecia, a încetat fulgerător din viaţă la numai 47 ani. Anunțul a fost făcut luni de Ministerul Culturii.

Doliu în lumea modei! S-a stins cea care a strălucit timp de 20 de ani în lumea dură şi concurenţială a modei internaţionale

Ministrul Culturii din Grecia, Lina Mendoni, a declarat că :„Este extrem de tristă vestea morţii unei persoane tinere, un spirit creativ, o femeie dinamică care a reuşit pe cont propriu şi a strălucit timp de 20 de ani în lumea dură şi concurenţială a modei internaţionale”.

Citește și:

Creatoarea Sophia Kokosalaki, designer grec de moda din Londra, a creat costume pentru vedete, cum ar fi Kate Hudson, Cristina Ricci, Tilda Swinton, Jennifer Connelly, Helen Mirren, Keira Knightley şi Diane Kruger. Mai mult, ea a creat costumele pe care sportivii le-au purtat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. Pe lângă multe alte creații, Sophia Kokosalaki a făcut ținute pentru staruri de la Hollywood, deseori inspirate de Grecia antică.

Opera sa a fost recunoscută de mai multe ori – Kokosalaki a primit premiul Elle Designer și premiul Fundația Art pentru Fashion în 2002, iar în 2004 premiul New Generation Designer . Ea are acum sediul la Londra și continuă să se concentreze asupra brandului său. Caracterizată de draparea clasică a Greciei, creațiile ei au un recurs modern și tânăr.

Citește și:

„O pierdere enormă pentru lumea modei… Talentul tău era ieşit din comun”, a postat un mesaj, pe Instagram, creatorul de modă grec Vassilis Zoulias, informează Agerpres.

Sophia Kokosalaki s-a născută la Atena în 1974. Ea a început să schițeze rochii când era copil. Ulterior a studiat literatura de specialitate la Universitatea din Atena; cu toate acestea, nu și-a părăsit niciodată obsesia din copilărie, continuând să vândă o mică colecție de rochii cusute manual la un boutique din Atena, după absolvire. În 1997, ea sa înscris la Colegiul Central de Mănăștini de modă, obținând o asemenea notorietate printre colegii ei, că colecția de absolvire a fost selectată pentru a fi afișată la Pellicano din Londra. Apoi a lansat propria companie în 1 și a colaborat cu casa luxoasă de piele Ruffo Research.