Catalin Carstoveanu, medic celebru, a anuntat ca paracetamolul va fi vandut cu restrictie la farmacie, din cauza unor probleme aparute de la automedicatie.

Sef al secţiei de terapie intensivă la Spitalul Marie Curie, Catalin Carstoveanu a lansat un avertisemnt important parintilor, cu privire la administrarea medicamentului in cazul copiilor.

Paracetamolul va fi vandut, doar dupa ce oamenii vor fi instruiti care este doza maxima admisa si care sunt pericolele la care se expun cei care exagereaza. Luat in doze mari si pe termen lung, paracetamolul a provocat cresterea imbolnavirilor de hepatita, scrie DcNews.

Administrarea acestui paracetamol poate provoca probleme foarte grave

Citește și: Coronavirus. Carmen Harra rupe tacerea: „Ei sunt in cel mai mare pericol!”

‘În primul rând, părinţii nu ştiu că paracetamolul este un medicament care nu este atât de infofensiv. E o problemă foarte importantă şi toată ziua administrarea acestui paracetamol poate provoca probleme foarte grave. Toxicitate şi colegii noştri de la Spitalul Grigore Alexandrescu văd astfel de cazuri frecvent. Poate că nu au văzut niciodată administrarea de ibuprofen ce poate face şi dacă ar vedea odată hemoragii catastrofale, probabil că părinţii vor reevalua administra acestui medicament”, a spus medicul de Catalin Carstoveanu, la Antena 3.