Divortul care zguduie Casa Regala! Necazurile se tin lant de familia regala britanica. Lovitura fatala pentru Regina Elisabeta.

Peter Phillips, singurul fiu al prinţesei Anne şi cel mai mare nepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a despărţit de soţia lui canadiană, punând astfel capăt unei căsnicii ce a durat 12 ani, a anunţat marţi tabloidul The Sun, citat de Reuters.

Divortul care zguduie Casa Regala. Acelaşi tabloid afirmă că Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a, a fost devastat atunci când a aflat că soţia lui, Autumn, l-a anunţat că vrea să se despartă de el.

Palatul Buckingham nu va da publicităţii niciun comunicat de presă

Citește și: Un nou scandal zguduie Casa Regală. Tronul Reginei Elisabeta se clatină?

Cei doi, care s-au căsătorit în 2008, au împreună două fiice: Savannah, în vârstă de nouă ani, şi Isla, în vârstă de şapte ani. Palatul Buckingham a anunţat că nu va da publicităţii niciun comunicat de presă pe această temă, deoarece este o chestiune care ţine de domeniul vieţii private.

S-au cunoscut în 2003 la Grand Prix-ul de la Montreal

Peter Phillips, în vârstă de 42 de ani, fiul prinţesei Anne (singura fiică a reginei Elisabeta a II-a), şi Autumn, în vârstă de 41 de ani, s-au cunoscut în 2003 la Grand Prix-ul de la Montreal, în perioada în care el lucra pentru echipa de Formula 1 BMW Williams, iar ea lucra la un centru al aceleiaşi echipe.

S-au căsătorit la Castelul Windsor, unde au avut loc multe nunţi regale, inclusiv cea a prinţului Harry cu Meghan Markle.

Peter Phillips nu deţine un titlu regal şi preferă să trăiască departe de atenţia de care se bucură casa regală britanică. El a organizat, totuşi, o uriaşă petrecere stradală în faţa Palatului Buckingham pentru a celebra a 90-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a, în 2016.

Potrivit The Sun, regina britanică a fost foarte supărată de vestea despărţirii lui Peter Phillips de soţia lui, în contextul mai multor evenimente negative care s-au petrecut în ultimele săptămâni în familia regală.

Harry şi Meghan nu vor mai fi membri activi ai casei regale

Harry şi Meghan au declanşat o veritabilă criză în familia Windsor, luna trecută, după ce au anunţat că doresc să renunţe la o parte din îndatoririle lor oficiale. Dorinţa lor s-a concretizat apoi într-o înţelegere cu suverana ţării în urma căreia Harry şi Meghan nu vor mai fi membri activi ai casei regale şi îşi vor petrece mai mult timp în Canada şi Statele Unite.

Al doilea fiu al reginei, prinţul Andrew, a renunţat la rândul său la angajamentele publice în luna noiembrie, din cauza legăturii sale cu scandalul sexual în care a fost implicat magnatul american Jeffrey Epstein.

Peter Phillips a fost dintotdeauna un preferat al ei

„Regina se întreabă probabil ce anume a făcut greşit pentru a merita aşa ceva”, a declarat o sursă din familia regală, citată de The Sun.

„Peter Phillips a fost dintotdeauna un preferat al ei, iar ea şi prinţul Philip vor fi foarte supăraţi din această cauză, mai ales că vestea vine după celelalte probleme recente”, a adăugat aceeaşi sursă.