Mihaela Bilic a oferit reteta pentru salata de vinete dietetica! Iata trucurile celebrei nutritioniste.

„Cu toții iubim salata de vinete, însă ce te faci cu numărul de calorii? Pentru că salata de vinete devine, din cauza uleiului, un fel de maioneză. Și dacă socotiți pentru fiecare lingură de ulei 100 calorii, o să vă stea în gât. Soluția vine din bucătăria libaneză și se numește tahini, adică pastă de susan. Semințele de susan sunt măcinate, rezultând o pastă cu gust de halva de floarea soarelui și tot cu 100 cal/lingură. Doar că ea are o proprietate uluitoare: conține multe fibre, deci sporește și se albește la contactul cu apă.

Citește și:

Iată rețeta de salată de vinete dietetică – cu o singură lingură de tahini. Se amestecă 1 lingură tahini cu 4 linguri de apă, iar pasta rezultată se amestecă cu vinetele gata coapte și tocate. Abracadabra, nu mai e nevoie de mult mestecat, vinetele se albesc de parcă ai fi pus maioneză, le ia toată iuțeala și gustul e minunat.

Plus că e atât de săracă în calorii, încât îți lasă loc și de o mână de chipsuri crocante. Din porumb, bineînțeles, ca să fie și fără gluten”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.