Dieta cretană, secretul longevității! Petros Marinakis a prezentat una dintre cele mai cunoscute diete sanatoase , dieta mediteraneana. Care sunt principiile dietei mediteraneene și când trebuie să mănânci, vei afla citind acest articol.

Petros Marinakis, proprietarul Grădinii Botanice din Grecia, a dezvăluit secretul dietei cretane. El spune că oamenii trebuie să consume zilnic cinci feluri importante de mâncare, cinci feluri pe care dacă oamenii le respectă, au o viaţă bună şi sănătoasă.

„Încercăm să promovăm filozofia dietei cretane. Pentru că pentru noi şi nu numai pentru noi, dieta noastră este o filosofie în sine.

Citește și: Este cea mai eficientă dietă de slăbit. Dr. Oz a dezvăluit secretul: așa slăbești garantat

Gastronomia noastră este una dintre cele mai bune din lume, a fost dovedit că oamenii de aici trăiesc mai mult decât ceilalţi europeni. Mâncarea noastră aparţine zonei mediteranene, dar este total diferită. Reţetele vechi s-au păstrat mai bine la ţară decât la oraş.

Avem cinci feluri importante de mâncare, cinci feluri pe care dacă oamenii le respectă, au o viaţă bună şi sănătoasă.

Primul lucru şi cel mai important este uleiul de măsline, consumăm cantităţi mari de ulei de măsline. Mulţi turişti când pleacă din Creta spun că noi înotăm în ulei. Şi asta este adevărat. Jumătate din energia zilnică ne-o luăm din uleiul de măsline.

Al doilea lucru: legumele.

Creta este o insulă, dar a fost sub ocupaţie sute de ani… Am fost ocupaţi de turci, arabi şi veneţieni. În ultimii 100 de ani am fost independenţi şi am aparţinut Greciei. Înainte, însă, eram un popor foarte sărac. Trebuia să supravieţuim şi pentru asta ne-am obişnuit să mâncăm tot ceea ce ne-a oferit natura.

Numărul trei: noi nu avem reţete în Creta, în realitate. Oamenii care gândesc ca noi, lor nu le pasă de reţete. Pentru că vreme de sute de ani, nu ne-a păsat de reţete. Voiam doar să găsim ingrediente în natură şi să mâncăm şi noi ceva. De aceea, în realitate, putem să combinăm orice şi să creăm un nou preparat, de fiecare dată.

Numărul patru: ingrediente locale şi de sezon. Sunt foarte importante pentru noi. În zilele noastre, mergem în supermarketuri şi nu mai ştim ce este local şi ce este de sezon. Nu ştim dacă roşiile provin din zona noastră sau de la sute de kilometri depărtare. Nu ştiu dacă roşia este o legumă de vară sau de iarnă. Oamenii de aici nu vor mănâncă roşii pe timp de iarnă.

Şi numărul cinci, care este la fel important, oamenii care trăiesc după regulile astea beau câte un pahar de vin. Doar un pahar, nici mai mult, nici mai puţin. Avem multe varietăţi unice, aproximativ 25 de tipuri de struguri care cresc numai aici pe insulă. Şi avem vinuri unice şi speciale.

Aceste cinci lucruri formează dieta noastră zilnică. Repet, ulei de măsline, legumele, fără reţete, produsele locale şi de sezon şi un pahar de vin. Asta facem noi în acest restaurant, care sprijină şi economia locală, nu folosim deloc ingrediente internaţionale şi totul provine din împrejurimi, din grădină şi din zonă”, a spus Petros Marinakis.