Aproape toți îl uitaseră, dar azi iese din nou la lumina zilei. Se va vorbi iarăși despre trecutul său.

În Spania a fost luată o decizie crucială. Fostul dictator Franco va fi exhumat.

Conform hotărârii luate de Curtea Supremă, rămășițele sale pământești vor fi scoase din Mausoleul ”Valea celor Căzuți” și reînhumate într-un cimitir aflat la periferia Madridului, într-un mormânt care aparține familiei sale.

Decizia aceasta, arată presa spaniolă, citată de cotidianul ”The Guardian”, a fost luată la inițiativa Guvernului Spaniei, care dorește ca Mausoleul să devină un complex de rememorare a victimelor războiului civil din Spania, în urma căruia și-au pierdut viața 500.000 de oameni.

Citește și: Elena Ceausescu și Ilie Nastase au avut un moment intim. Cine ar fi crezut?

Așa cum arată documentele istorice, spune sursa citată, fostul dictator Franco este considerat responsabil pentru declanșarea acelor lupte care au răvășit Spania.

Presa locală mai spune că în 1975, când Franco a murit, s-a declanșat o uriașă controversă prin decizia de atunci a autorităților ca trupul său să fie înhumat în Mausoleul ”Valea celor Căzuți”, închinat tocmai memoriei victimelor războiului civil.

Jurnaliștii spanioli notează că familia fostului dictator nu a fost de acord cu dezhumarea acestuia. Mai mult, aceștia au respins ideea ca rămășițele sale pământești să fie duse la periferia Madridului.